Share
Flota Blue Air a primit o a patra aeronavă Boeing 737-8 Max

Flota Blue Air a primit o a patra aeronavă Boeing 737-8 Max

O a patra aeronavă Boeing 737-8 Max de ultimă generaţie a intrat în flota operatorului aerian Blue Air, la o săptămână după ce-a treia.

Conform Blue Air, noua aeronavă este înmatriculată sub numărul YR-MXD. Toate cele patru aeronave noi au fost aduse în România în ultimele şase luni ale acestui an, prima fiind înregistrată pe 1 aprilie 2021.

„Blue Air este singurul operator aerian român care operează zboruri comerciale cu un avion de tip 737-8 MAX. Noua aeronavă Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXD, va intra în serviciul operaţional mâine, 10 septembrie 2021, operând prima cursă cu pasageri pe ruta Bucureşti Otopeni – Amsterdam şi Bucureşti – Milano Linate. Aeronavele MAX operează zboruri către cele mai atractive destinaţii ale Blue Air – Milano Linate, Londra Heathrow, Amsterdam, Barcelona, Lisabona şi Paris Charles de Gaulle. Familia 737 MAX este concepută pentru a oferi cea mai mare flexibilitate, fiabilitate şi eficienţă din clasa sa. Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producătorului Boeing, oferind tehnologie de ultimă generaţie, sustenabilitate şi un grad de confort excepţional (scaune confortabile, încărcător USB, priză, cuier, tetiere reglabile)”, menționează oficialii companiei.

Modelul 737 Max afișează o reducere cu 16% a emisiilor de carbon şi a consumului de combustibil şi un nivel de zgomot cu 40% mai mic, în comparaţie cu predecesorul său, 737NG.

„737-8 MAX este mai sustenabil, mai silenţios şi mai prietenos cu mediul, oferă costuri reduse de operare şi de mentenanţă şi reprezintă pilonul principal al strategiei Blue Air de reînnoire a flotei şi de garantare a competitivităţii sale pe termen lung. Blue Air va mai primi în flota încă 9 aeronave de tip 737 MAX până la sfârşitul anului 2022. Primirea în flotă a celor 4 MAX-uri reprezintă momentul de restart al Blue Air în cadrul planului său de reconstrucţie după criza fără precedent care a marcat aviaţia în contextul pandemiei”, notează compania.

Nouă aplicație Blue Air

În luna iulie, operatorul aerian a lansat o nouă aplicaţie mobilă pentru iOS şi Android, concepută pentru o personalizare mai bună a călătoriei, eficientizarea fluxului de check-in şi a procesului de rezervare.

„Prin descărcarea versiunii iniţiale a aplicaţiei, pasagerii Blue Air se vor bucura de: o experienţă de rezervare mai bună, cu căutarea şi achiziţionarea rapidă a zborurilor, promoţii disponibile exclusiv în aplicaţie, un flux de check-in mai simplu şi mai prietenos şi permisele de îmbarcare disponibile în format digital, la îndemână în aplicaţie, chiar şi offline. Funcţionalitatea Rezervările mele pune la dispoziţia utilizatorilor detaliile viitoarelor călătorii”, menţionează Blue Air.

Aplicaţia este disponibilă în toate ţările, în trei limbi – română, engleză, italiană – pentru ca utilizatorii din întreaga Europa să se poată familiariza cu conţinutul acesteia.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească în funcţie de numărul de pasageri transportaţi, cu un model de business Ultra – Low – Cost (ULC) şi cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor.

Compania operează avioane tip Boeing 737, iar în cei 16 ani de activitate a transportat peste 32 de milioane de pasageri şi a zburat mai mult de 340 milioane de kilometri.

Operatorul aerian este certificat IATA Operaţional Safety Audit (IOSA) de către Internaţional Air Transport Association.

Leave a Comment