Share
Kia anunță oficial premierele Sportage PHEV și EV6 la IAA Munchen 2021

Kia anunță oficial premierele Sportage PHEV și EV6 la IAA Munchen 2021

Kia a confirmat premierele a două noi modele electrificate la expoziția IAA Munchen 2021, desfășurată între 7 și 12 septembrie.

Producătorul auto coreean Kia, parte a grupului Hyundai – Kia, va prezenta în premieră mondială modelul Sportage plug-in hybrid (PHEV), bazat pe prima versiune specifică pentru Europa a modelului Sportage din istoria sa de 28 de ani. De asemenea, Kia va demonstra calitățile primului automobil electric dedicat (BEV) al companiei, EV6.

Conform companiei, Sportage PHEV „va atrage oameni care doresc să se îndrepte către modele electrice, în timp ce se bucură de toate avantajele unui SUV urban”. Modelul PHEV dispune de motorul Kia de 1.6 litri T-GDI, un motor electric de 66.9 kW (permanent magnet traction electric motor) și un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh.

Kia va oferi, de asemenea, publicului european, ocazia de a asista la debutul modelului EV6, care întruchipează noul brand Kia. Modelul electric de înaltă tehnologie a fost dezvoltat pentru a elimina barierele de percepție care îi împiedică pe mulți să treacă la versiunile electrice, oferind încărcare rapidă, acces la o rețea extinsă de încărcare, o autonomie pentru distanțe mari impresionantă și spațiu interior fără egal în segmentul său. EV6 va oferi cea mai bună experiență pe care o poate oferi un automobil electric, făcând deținerea sa la fel de convenabilă și accesibilă ca și condusul unui automobil pe benzină sau diesel și cu impact redus asupra mediului.

Vizitatorii IAA Mobility pot găsi marca la expoziția în aer liber de pe Odeonsplatz.

Citește și:

Leave a Comment