Share
Acționarii Hella, furnizor de componente auto cu activități și în România, vor să vândă 60% din companie

Acționarii Hella, furnizor de componente auto cu activități și în România, vor să vândă 60% din companie

Familia Hueck, aflată în Top 50 al celor mai bogate din Germania, pare gata să vândă 60% din furnizorul de componente auto Hella.

Familia care controlează furnizorul german Hella are în vedere vânzarea unui pachet de 60% din acțiunile companiei. Cel puțin asta susțin sursele reputatei publicații Manager Magazin.

Conform publicației, familia Hueck a cerut băncii de investiții Rothschild să găsească posibili cumpărători ai pachetului de acțiuni, estimat la o valoare de piață de aproximativ 3 miliarde de euro.

Acțiunile Hella, companie cunoscută în special pentru fabricarea blocurilor optice pentru autovehicule, au crescut cu 13% ca urmare a acestei dezvăluiri.

Oficialii Hella, firmă germană fondată în 1899 care a început activitatea prin fabricarea de felinare și claxoane pentru biciclete și trăsuri, au refuzat să comenteze informația și nici reprezentanții băncii Rothschild nu au dorit să facă declarații pe această temă.

Familia Hueck se numără printre cele mai bogate 50 din Germania, fiind creditată cu active în valoare de aproximativ 4 miliarde de euro. Compania controlată de aceasta, Hella, ocupă locul 40 în clasamentul mondial al producătorilor de componente auto cu vânzări de 6,55 miliarde de dolari în anul fiscal 2019.

Hella și-a început activitatea în România, la Timișoara, în 2005. În 2006 a deschis un centru de dezvoltare tot la Timișoara și o nouă uzină în Lugoj, iar în 2007 a înființat un centru de cercetare la Craiova. Doi ani mai târziu a demarat activitatea și uzina din Arad. Conform datelor companiei, Hella are în România circa 4.500 de angajați la facilitățile sale din Timisoara, Arad, Lugoj și Craiova.

Leave a Comment