Share
Campionii valorii reziduale: Cât va mai valora o mașină de clasă mică după patru ani

Campionii valorii reziduale: Cât va mai valora o mașină de clasă mică după patru ani

Studiul Campionii valorii reziduale, realizat anual de Bahr&Fess, arată care sunt cele mai avantajoase mașini din punctul de vedere al valorii reziduale. În clasa B, Dacia Sandero rămâne printre cele mai bune oferte.

Dacă nu ați citit articolul nostru de ieri, trebuie să aflați că studiul Campionii valorii reziduale, realizat de compania germană de consultanță Bahr&Fess, arată cât își pierd din valoare mașinile cumpărate la începutul lui 2021 după patru ani de utilizare.

Mai exact, luând în calcul datele de pe piața germană – orientative pentru toate piețele din Europa – analiștii Bahr&Fess au stabilitt care va fi valoarea reziduală relativă (în procente, cât rămâne din valoarea iniţială) și valoarea reziduală absolută (în euro, câți bani se pierd de la prima achiziţie până la revânzare).

Campionii valorii reziduale: Clasa B (mică)

Pe primul loc în privința valorii relative din Clasamentul valorii reziduale se află Mini One cu motor de 75 CP. Cu un preț de achiziție de 18.350 de euro la începutul lui 2021, acesta va mai valora în 2024 circa 57% din prețul inițial. La egalitate, dar cu un preț de achiziție ceva mai mare, se află modelul Audi A1 cu motor de 95 CP. Acesta va rămâne tot cu 57% din prețul de 20.550 de euro. Poziția a treia este ocupată de Volkswagen Polo – 1.0, 80CP, care va păstra în 2024 circa 55,5% din prețul inițial de 15.530 de euro.

La capitolul valoare reziduală absolută cel mai avantajos model din clasa mică pe care îl puteți cumpăra este Dacia Sandero cu motorul SCe 75. Atenție, în cazul noului Sandero, ajuns în această primăvară pe piața germană, motorul SCe 75 s-a transformat în SCe 65. Cu un preț inițial de 7.594 de euro (varianta SCe 75), acesta va pierde din valoare doar 3.949 de euro. La mare distanță, ocupantul locului doi, Opel Corsa – 1.2, 75 CP, va pierde 6.559 euro din prețul inițial de 14.415 euro. Ultimul loc de pe podiumul campionilor valorii reziduale absolute este ocupat de Ford Fiesta 1.1 – 75 CP care va pierde 6.775 euro din prețul de achziție (13.375 euro).

Citește și:

Leave a Comment