Share
Financial Times: Uniunea Europeană pregătește reguli dure pentru companii ca Facebook, Apple, Amazon sau Google

Financial Times: Uniunea Europeană pregătește reguli dure pentru companii ca Facebook, Apple, Amazon sau Google

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană pregătesc reglementări dure pentru circa 20 de giganți IT precum Facebook, Apple, Amazon și Google.

Conform publicației Financial Times companiile din zona IT care domină internetul se vor confrunta în curând cu noi reguli, extrem de dure, menite să le reducă influența pe piață. Printre cele circa 20 de giganți aflați pe „lista neagră” a autorităților de reglementare din Uniunea Europeană se află nume precum Facebook, Apple, Amazon sau Google.

Jurnaliștii Financial Times susțin că marile platforme tehnologice vor trebui să respecte reglementări mai dure decât concurenții mai mici.

Citând persoane din cadrul Comisiei Europene familiarizate cu discuțiile pe această temă publicația notează că noile reguli vor obliga companiile IT să împărtășească date cu rivalii lor și să fie mai transparente cu privire la modul în care colectează informații despre utilizatori.

„Lista neagră” va fi realizată pe baza unor parametri precum cota de piață și numărul de utilizatori, scriu jurnaliștii care adaugă și că numărul exact al fimelor implicate, precum și criteriile precise pentru definitivarea listei sunt încă în discuție.

Marile companii care domină internetul mondial au fost acuzate de mai multe ori că încalcă cu bună știință limitele privind informațiile colectate de la utilizatori, iar state precum Franța sau Germania au solicitat reguli mai drastice menite să stopeze creșterea Facebook, Apple, Amazon sau Google, firme care au devenit mai puternice chiar decât unele state. De asemenea, multe state caută soluții pentru a impune noi taxe celor patru giganți supranumiți „gafa” (Google, Apple, Facebook, Amazon).

Leave a Comment