Share
Șefii Renault și Nissan: Alianța a intrat într-o dinamică pozitivă

Șefii Renault și Nissan: Alianța a intrat într-o dinamică pozitivă

Jean-Dominique Senard, președintele Renault și Makoto Uchida, directorul general Nissan consideră că Alianța dintre cei doi producători trebuie să continue, dinmaica actuală fiind pozitivă.

Preşedintele grupului Renault, Jean-Dominique Senard a declarat în fața parlamentarilor francezi că parteneriatul dintre Renault şi Nissan a intrat într-o fază „incredibil de pozitivă”, după episoadele din ultimii ani în care relaţiile au fost tensionate.

„Am depus multă muncă, suntem într-o dinamică incredibil de pozitivă”, a menționat Senard referindu-se la parteneriatul cu Nissan.

Oficialul a explicat și că o nouă investiţie a guvernului francez în capitalul Renault nu ar fi cea mai adecvată sau folositoare utilizare a resurselor statului. „Am spus că nu se pune problema. Nu am nimic împotriva statului, spun doar că nu este folositor să utilizeze banii contribuabililor pentru a investi într-o companie care trebuie să-şi găsească propriile sale resurse”, a declarat președintele grupului francez.

Senard a adăugat că Renault este încrezător că vânzările auto, afectate semnificativ în timpul perioadei în care au fost impuse măsuri de izolare, pentru a ţine sub control pandemia, se vor redresa în Franţa în următoarele luni.

Guvernul francez, care deţine 15% din Renault, a acordat producătorului auto un împrumut garantat de stat în valoare de cinci miliarde de euro.

Separat, șeful Nissan, Makoto Uchida, a declarat că firma a învăţat din greşelile din trecut şi nu-şi va mai majora cota de piaţă pe plan global cu orice preţ.

„Voi face tot posibilul pentru revenirea pe creştere a Nissan. (…) Trebuie să ne recunoaştem greşelile şi să le reparăm. Începând de la conducere, compania va renunţa la poziţia sa din trecut care a frânat eforturile de extindere a cooperării cu Renault”, a dat menționat directorul general al Nissan Motor Co.

Bruno Le Maire consideră că industria auto a ţării revine la normal

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a dat asigurări că industria auto a ţării revine deja la normal, fiind aşteptate creşteri ale vânzărilor auto în iunie şi iulie, după declinul semnificativ din timpul perioadei în care au fost impuse măsuri de izolare pentru a ţine sub control pandemia.

Conform Reuters, Le Maire a afirmat la postul de televiziune LCI, că Franţa trebuie să accelereze revenirea graduală a angajaţilor şi activităţile economice, după ce noile date arată că economia a pierdut un milion de locuri de muncă numai în primul trimestru din 2020.

„Vreau ca activitatea economică să se reia rapid”, a afirmat ministrul francez de Finanţe, adăugând că speră ca în această vară activitatea economică să revină la normal.

Guvernul de la Paris se aşteaptă ca a doua economie a zonei euro după Germania să se contracteze cu 11% în 2020, iar Bruno Le Maire le-a pus parlamentarilor că sunt în pericol 800.000 de locuri de muncă.

„Franţa va depăşi această perioadă, se va redresa şi va reveni pe creştere. Putem reduce rata şomajului şi ne vom putea redresa din 2021 dacă ne suflecăm mânecile, revenim la muncă şi accelerăm redresarea”, a declarat ministrul.

Citește și:

Leave a Comment