Share
Atenție, șoferi: Începând de astăzi, șapte zone din București devin pietonale. Iată restricțiile

Atenție, șoferi: Începând de astăzi, șapte zone din București devin pietonale. Iată restricțiile

La fiecare sfârșit de săptămână, începând cu 23 mai, șapte arii din centrul Bucureștiului vor deveni „zone de promenadă”, accesul mașinilor fiind interzis. Iată care sunt aceste zone.

Primăria Capitalei a anunțat instituirea a șapte zone de promenadă in centrul Bucureștiului la sfârșit de săptămână. Măsura este valabilă, deocamdată, doar în perioada stării de alertă.

Primăria Municipiului București (PMB), împreuna cu Brigada de Poliție Rutieră au decis înființarea a șapte zone de promenadă în centrul Bucurestiului. Măsura este valabilă în zilele de week-end, începând de sâmbătă, 23 mai, „pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și utilizarea mijloacelor de transport alternativ”.

Conform PMB, măsura vine ca urmare a faptului că, din cauza restricțiilor de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori să se plimbe mai mult prin oraș, iar cea mai bună soluție este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul orașului, unde circulația mașinilor să fie interzisă.

Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08:00 – 22:00, vor fi instituite șapte zonele pietonale:

• Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

• Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

Iată hărțile celor șapte zone:

Leave a Comment