Share

Turneul de tenis de la Indian Wells a fost anulat

Primul turneu „Premier Mandatory” din acest an, 2020 BNP Paribas Open, la care Simona Halep anunțase deja că nu va participa, a fost anulat de organizatori.

Mai întâi într-o postare pe Twitter și mai apoi în ample declarații de presă, organizatorii au anunțat anularea, cel puțin pentru acest moment, a turneului de la Indian Wells. Decizia vine după ce a fost confirmat un caz de coronavirus (Covid-19) în proximitatea zonei de desfășurare a evenimentului.

Departamentul de Sănătate Publică al Riverside County a declarat o urgență de sănătate publică pentru Coachella Valley după un caz confirmat de coronavirus (COVID-19) la nivel local. Drept urmare, BNP Paribas Open 2020 nu va avea loc în acest moment din cauza preocupărilor legate de coronavirus și siguranța participanților și a spectatorilor la eveniment. Decizia urmează îndrumările specialiștilor medicali de la Center for Disease Control (CDC) și ale statului California.

„Există un risc prea mare în acest moment pentru sănătatea publică din Riverside Countye în organizarea unei eveniment de această dimensiune. Nu este în interesul public al fanilor, jucătorilor și zonelor învecinate să continue acest turneu. Cu toții trebuie să ne unim pentru a proteja comunitatea de focarul de coronavirus”, a explicat dr. David Agus, profesor de medicină și inginerie biomedicală la University of Southern California.

„Apreciem că organizatorii turneului au o poziție proactivă pentru a asigura sănătatea și siguranța publică”, a declarat și Martin Massiello, vicepreședinte executiv șal Eisenhower Health.

„Suntem foarte dezamăgiți de faptul că turneul nu va avea loc, dar sănătatea și siguranța comunității locale, fanilor, jucătorilor, voluntarilor, sponsorilor, angajaților și a tuturor celor implicați în eveniment este extrem de importantă. Suntem pregătiți să organizăm turneul la o altă dată și vom explora opțiunile”, ”, a menționat Tommy Haas, directorul turneului de la Indian Wells.

Steve Simon, președinte și CEO WTA, a făcut următoarea declarație cu privire la deschiderea BNP Paribas 2020: „În primul rând, nu există nimic mai important decât protejarea sănătății jucătorilor, personalului, voluntarilor și fanilor noștri care participă la evenimentele noastre. Pe baza sfaturilor medicale primite pe 8 martie, regretăm că 2020 BNP Paribas Open nu va avea loc în luna martie, așa cum era programat. WTA empatizează cu cei afectați de coronavirusul din această regiune și din întreaga lume. Suntem dezamăgiți că fanii nu vor putea participa. (…) Cu toate acestea, înțelegem decizia luată în interesul sănătății și siguranței publice, care este prioritatea în acest moment. Este prea curând să speculăm despre ce se va întâmpla cu alte turnee care urmează. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația. Sănătatea și siguranța vor fi întotdeauna pe primul loc”.

La primul turneu „Premier Mandatory” din calendarul WTA al acestui an își anunțaseră deja lipsa jucătoare importante precum românca Simona Halep, numărul 2 mondial, canadianca Bianca Andreescu, şi nemțoaica Angelique Keber.

Citește și:

Leave a Comment