Share
Ferrari, cel mai nou membru al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile

Ferrari, cel mai nou membru al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile

Marca italiană Ferrari a intrat, începând cu 1 ianuarie 2020, în Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Oficialii ACEA au anunțat la începutul acestui an că italienii de la Ferrari au aderat la Asociație. Conform acestora, calitatea de membru a Ferrari a intrat în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2020 ca urmare a aprobării solicitării de Consiliului de Administrație al ACEA la finalul anului trecut. Reprezentatul companiei italiene în cadrul Asociației este Louis Camilleri, CEO-ul Ferrari.

Odată cu înglobarea Ferrari, Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) are ca membri 16 companii și grupuri printre care BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars, și Volvo Group. ACEA este principala asociație a producătorilor de autoturisme și vehicule comerciale care își desfășoară activitatea în Europa. Conform Asociației, afacerile industriei auto europene reprezintă circa 7% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene, iar 13,8 mililoane de persoane lucrează, direct sau indirect, în acesta. ACEA este condusă de un Consiliu Director care îl are în fruntea sa, tot începând cu 1 ianuarie, pe Mike Manley, CEO al grupului Fiat Chrysler Automobiles. Acesta i-a succedat lui Carlos Tavares, CEO al grupului PSA care a fost președinte al Asociației în 208 și 2019.

Leave a Comment