Share
Primele unități Ford Puma „made in Romania” pleacă spre piețele europene

Primele unități Ford Puma „made in Romania” pleacă spre piețele europene

Ford România a anunțat că primele unități Ford Puma au plecat astăzi, de ziua națională a României, către piețe de desfacere din Europa.

„Primul tren – pe care sunt transportate aproape 300 de maşini – a fost încărcat deja cu destinația Flushing, Olanda. Ulterior, acestea vor fi transportate pe vapor către Marea Britanie. Suntem foarte bucuroși că lansarea noului model se desfăşoară conform planului. Echipa de lansare a lui Ford Puma, echipa Ford Craiova şi furnizorii noştri au făcut o treabă excelentă”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România și directorul fabricii Ford Craiova.

Pe măsură ce producția avansează, Ford va continua să trimită unități ale modelului Puma în toate țările din Uniunea Europeană, pentru a sprijini lansarea comercială care va demara în ianuarie.

Ford a început producția noului SUV Puma în luna octombrie 2019. Pentru lansarea acestui nou model, compania a investit 200 de milioane de euro și a finalizat în acest an procesul de recrutare a aproximativ 1700 de noi angajați: operatori de bază și personal calificat.

Totodată, pentru a răspunde cererii crescute de pe piața europeană, Ford a introdus al treilea schimb la Fabrica de Vehicule din Craiova.

Ford Puma este cel mai tehnologizat model produs vreodată în România și primul care beneficiază de un sistem de propulsie cu tehnologie hibridă. Acest nou model i se alătură pe linia de producție binecunoscutului Ford EcoSport, care se bucură în continuare de recunoaștere pe piața auto europeană.

În acest moment, Ford Craiova are aproximativ 6200 de angajați care lucrează în trei și patru ture atât pentru producția de vehicule, cât și pentru cea de motoare.

Pe lângă cele două SUV-uri, EcoSport și Puma, Ford produce la Craiova mult-premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV și 155 CP mHEV.

Investiția totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei în 2008.

Ford a anunțat cu câteva zile în urmă prețurile cu care va putea fi achiziționat în România SUV-ul de clasă B Ford Puma. Conform oficialilor companiei, modelul produs la Craiova va avea un preț minim de catalog de 20.250 de euro, însă până la finalul anului există o ofertă de lansare care reduce prețul până la 16.500 de euro.

Ford Puma export Romania

Citește și:

Leave a Comment