Share
Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021

Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021

Modelul Skoda Enyaq iV a fost nominalizat astăzi drept Best Electric Car in Romania de un juriu format din 14 jurnaliști specializați în domeniul auto.

Competiția Best Electric Car in Romania a avut în perioada 21 – 22 aprilie testele finale la care au participat șapte modele 100% electrice selecționate din pleiada de vehicule de acest tip care au ajuns pe piața din România în ultimul an.

Desfășurate atât în mediul urban, cât și pe șosele interurbane sau chiar drumuri de munte pe care zăpada încă se află la ea acasă chiar dacă ne aflăm la jumătatea lunii aprilie, testele finale la care au fost supuse cele șapte mașinil ajunse în finală au dus la stabilireau unui învingător. Asta, desigur, după ce au fost luate în calcul mai multe caracteristici și performanțe precum autonomia, timpul de încărcare, tehnologia prezentă la bord, comportamentul rutier, confortul și, desigur, raportul prestații/preț.

În urma jurizării, modelul Skoda Enyaq iV a primit cele mai multe puncte, 86, devenind astfel Best Electric Car in Romania 2021. Pentru ca rezultatul să fie cât mai relevant, un procent important din notele finale a fost acordat prin implicarea cititorilor celor 14 publicații care au avut membri în juriu. Tot votul cititorilor a dus la acordarea Premiului de Popularitate pentru modelul Kia e-Niro.

Pe locul secund s-a clasat BMW iX3 cu 84 de puncte, iar pozița a treia a fost ocupată de Kia e-Niro (76 puncte). Modelele, Volkswagne ID.3 (73 puncte), Honda e (56 puncte), Mercedes-Benz EQA (54 puncte) și Citroen e-C4 (19 puncte), au primit mai puține puncte fiind astfel poziționate, în această ordine, pe celelalte patru locuri ale clasamantului. Trebuie menționat că, în afara celor șapte modele ajunse în finală, în competiție s-au mai aflat inițial și vehicule precum Audi e-tron Sportback, DS3 Crossback e-Tense, Fiat 500e, Hyundai Ioniq Electric, Hyundai Kona Electric, Mazda MX-30, Mini Cooper SE, Opel Corsa-e, Opel Mokka-e, Peugeot e-208, Peugeot e-2008, Porsche Taycan, Renault Zoe sau Volkswagen ID:4.

Prima ediție Best Electric Car in Romania

Într-o perioadă în care mașinile electrice devin tot mai căutate de clienți, juriul format din 14 jurnaliști auto va alege cea mai interesantă ofertă a momentului ținând cont o serie de caracteristici bine definite.

Automobilul electric câștigă teren, iar românii au demonstrat că sunt din ce în ce mai interesați de achiziția unei mașini electrice în viitorul apropiat. România are în prezent cel mai mare bonus din Europa pentru achiziția unui automobil electric: 45.000 lei (peste 9.000 euro) prin programul Rabla Plus, astfel încât, pe fondul atingerii unor autonomii mai mult decât decente, mulți românii sunt tentați să treacă la acest tip de propulsie ecologică.

În acest context, competiția Best Electric Car in Romania, s-a aliniat trendului european care premiază cele mai bune mașini electrice, ținând cont de specificul fiecărei piețe.

Conform organizatorilor, „este pentru prima dată când o competiție din domeniul auto coagulează cea mai relevantă parte a presei de profil din țara noastră, astfel încât premiul Best Electric Car in Romania este cât se poate de relevant atât pentru clienții și potențialii clienți de mașini electrice din țara noastră, cât și pentru producătorii de mașini electrice”.

Publicațiile care au avut reprezentanți în juriu sunt AutoExpert, AutoCritica, Auto Motor și Sport, Auto Test, Eco Wheels, 0-100.ro, 4x4Adventure, Flote Auto, Newsweek Romania, Top Gear Romania, Turații.ro, Mașinistul.ro și LifeNews.ro. Partenerii evenimentului au fost Arval Romania, Vitesco Technologies, Renovatio e-charge, ALLPromotion, expoPrint, OneLife, Hotel Peștera, și NALA.

Leave a Comment