Share
Se deschid târgurile de Crăciun

Se deschid târgurile de Crăciun

La București și Sibiu, târgurile de Crăciun se deschid pe 26 noiembrie, dar cu restricții.

Primăria Municipiului Bucureşti dă startul sărbătorilor de iarnă vineri, 26 noiembrie, când în Piaţa Universităţii, la Târgul de Crăciun Bucureşti şi pe bulevardele din centrul Capitalei se va aprinde, la ora 18,00, iluminatul festiv.

Elementele decorative sunt montate pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, rond Piaţa Presei şi rond Beijing.

În perioada 26 noiembrie – 26 decembrie, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, Creart deschide târgul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market, eveniment care îşi propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima oraşului.

De vineri, începând cu ora 12.00, la târgul de Crăciun vizitatorii vor găsi zilnic (de luni până vineri de la 12.00 la 22.00 şi sâmbătă şi duminică de la 10.00 la 22.00) inspiraţie pentru cumpărături de sezon şi cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

Accesul în târg se va face pe bază de bilet. Preţul acestuia, care asigură o intrare/zi, este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei la casa de bilete din locaţie. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit.

Cei care își doresc să vadă iluminatul festiv din Capitală, sunt invitați începând de vineri, de la ora 18.00, pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, în Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, rond Piaţa Presei şi rond Beijing.

La Hanul Gabroveni, Arcub pregăteşte pentru luna decembrie târgul de Crăciun al creativilor din Bucureşti, Urban Christmas Market, şi expoziţia-unicat “O lume a jocurilor”.

Tot la București, începând cu 3 decembrie se deschide și „Classical Christmas Market”, primul târg de Crăciun din România care va pune în valoare muzica clasică a sărbătorilor de iarnă. Organizat de Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Naţional Cantus Mundi, „Classical Christmas Market” este amenajat pe o suprafaţă de 12.000 mp şi va conţine „decoruri şi activări de poveste”, desfăşurate în jurul patinoarului.

Pe parcursul Târgului, în sala mare a Operei vor avea loc mai multe reprezentaţii eveniment: premiera spectacolului centenar „Lohengrin” de Wagner (regia Silviu Purcărete – 8, 10 şi 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie), spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski (15, 18, 23 şi 29 decembrie).

De asemenea, sunt programate reprezentaţii cu spectacolul „La Traviata” de Verdi (19 şi 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” de Mozart (18 decembrie) şi „La Boheme” de Puccini (29 decembrie) – organizate de Opera Naţională Bucureşti, precum şi spectacolul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, intitulat „Pe drumul Crăciunului” (16, 17 decembrie).

Târg de Crăciun la Sibiu, în Piața Mare

Târgul de Crăciun din centrul Sibiului se va deschide tot vineri și va fi deschis între orele 11.00 şi 21.00 până în 2 ianuarie 2022.

„Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experienţă cât mai în siguranţă, pentru toţi participanţii, atât public cât şi expozanţi. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii şi instituţii, pentru a oferi publicului o experienţă cât mai plăcută, chiar şi în aceste condiţii atipice”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleţ.

Faţă de anii precedenţi, Târgul de Crăciun din Sibiu din acest an va fi organizat în interiorul unui perimetru închis, ce va permite verificarea tuturor participanţilor. Accesul se va face în baza certificatului verde valid, eliberat conform cerinţelor autorităţilor, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la târg doar însoţiţi de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus. Voluntarii Crucii Roşii vor testa săptămânal toate persoanele care lucrează la Târgul de Crăciun.

Cea mai căutată atracţie în ultimii ani, gigantica roată panoramică, revine în Piaţa Mare pe toată durata Târgului de Crăciun. De asemenea, patinoarul va fi funcţional încă de la deschidere şi pe întreaga durată a evenimentului. Cei mici şi cei mari vor putea patina în fiecare zi, între orele 09.30 şi 21.00. Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei, iar biletul de intrare tot 15 lei.

Moş Crăciun îşi va da întâlnire cu copiii, în căsuţa lui, din mijlocul acestui târg, unde vor avea loc ateliere. Durata unui atelier este de 40 de minute, iar toate locurile destinate grupelor din şcoli şi grădiniţe au fost epuizate în mai puţin de o zi de la deschiderea sistemului de rezervări.

Citește și:

Leave a Comment