Share

Viitorul Renault Austral va avea motoare de până la 200 CP

Renault testează deja intens viitorul SUV Austral, înlocuitorul actualului Kadjar, pe șoselele europene. Inclusiv în România.

Renault Austral a intrat în stadiul final de dezvoltare, cel al testelor de drum necesare verificării calității și fiabilității. Aceste teste de anduranță au și scopul de a valida longevitatea diferitelor componente.

SUV-ul Renault Austral finalizează în aceste condiții severe cele mai recente validări ale noii sale platforme CMF-CD3 și a gamei de motoare complet electrificate.

O flotă de aproximativ 100 de vehicule va parcurge două milioane de kilometri, călătorind prin Franța, Spania, Germania și România pentru a verifica valabilitatea validărilor efectuate în fazele anterioare. 900 de șoferi vor parcurge 600.000 de km pe drum deschis, în timp ce pe circuit se vor realiza alți 1.400.000 de kilometri.

Aceste teste vor face posibile, de exemplu, validarea alegerii setărilor pentru noua platformă CMF-CD3, verificarea sistemelor de asistență la condus, a izolarii fonice și chiar a confortului suspensiei pentru a oferi tot ce este mai bun viitorilor noștri clienți.

Renault Asutral, dDoar sisteme de propulsie electrificate

Printre validările avute în vedere se numără și cele ale grupului motopropulsor. Renault Austral va beneficia de o gamă alcătuită exclusiv din motoare hibride pe benzină, în cea mai mare parte formată din opțiuni de motorizare complet noi: un motor E-TECH Hybrid de nouă generație, un motor 1.3 TCe mild-hybrid 12V și noul 1.2 TCe mild-hybrid de 48V.

Această gamă de motoare va oferi performanțe record: emisii reduse, de la 105 g CO2/km (pentru motorul E-TECH în ciclul WLTP, în așteptarea omologării), și putere maximă de până la 200 CP.

Citește și:

Leave a Comment