Share

Stellantis va colabora cu Amazon pentru autovehiculele conectate

Stellantis, grup auto rezultat în urma fuziunii între Peugeot-Citroen şi Fiat-Chrysler, va colabora cu retailerul online Amazon pentru a dezvolta automobile şi camioane conectate.

Conform Stellantis, vehiculele implicate vor utiliza în special serverele cloud AWS ale grupului american precum şi sistemul său de comandă vocală Alexa.

În parteneriat cu Amazon, grupul va dezvolta software pentru sistemele de infotainment „Smart cockpit”, o platformă electronică care va fi integrată în vehiculele produse de Stellantis începând din 2024, au precizat cele două companii într-un comunicat de presă publicat cu ocazia CES de la Las Vegas.

Acest acord permite Amazon să dobândească o prezenţă mai mare în industria de transport şi, de asemenea, ar urma să ajute grupul auto să recupereze decalajul care îl separă de Tesla în dezvoltarea de sisteme sofisticate de infotainment pentru vehicule care sunt conectate la cloud.

Conform unui al doilea acord, Amazon va fi primul client pentru noua linie de utilitare electrice de livrări a Stellantis, ce urmează a fi lansată pe piaţă în 2023. Amazon are deja un acord pentru a achiziţiona 100.000 de utilitare electrice de la start-up-ul Rivian Automotive.

Grupul are nu mai puţin de 14 mărci din portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel.

Citește și:

Leave a Comment