Share

Rezultate proaste pentru Meta, scădere a averii pentru Zuckerberg

Meta Platforms Inc., compania care deține Facebook, a publicat rezultate trimestriale sub aşteptări. Ca urmare, averea lui Mark Zuckerberg s-a redus cu 31 mld. USD.

Averea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, s-a redus cu 31 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari scăderi înregistrate vreodată într-o singură zi, după ce Meta Platforms Inc. a prezentat rezultate slabe la pentru al patrulea trimestru din 2021.

Conform Bloomberg, joi în jurul orei 10:30 a.m., la Bursa de la New York, acţiunile Meta erau în scădere cu 24% comparativ cu cotaţia de miercuri seara. Aceasta face ca averea lui Zuckerberg, director general la Meta, să se reducă şi ea până la aproximativ 92 de miliarde de dolari, de la 120,6 miliarde de dolari la închiderea şedinţei de miercuri.

Analiştii de la Bloomberg Billionaires Index susţin că această scădere este suficientă pentru a-l exclude pe Zuckerberg de pe lista celor mai bogaţi 10 oameni ai planetei, pentru prima dată după luna iulie 2015.

O reducere a averii cu 31 de miliarde de dolari într-o singură zi este devansată doar de evoluţia volatilă a averii lui Elon Musk. Cel mai bogat om de pe planetă a pierdut 35 de miliarde de dolari într-o singură zi în luna noiembrie a anului trecut, după ce acţiunile Tesla Inc. s-au prăbuşit după o postare pe Twitter a lui Musk în care acesta a făcut un sondaj în rândul urmăritorilor săi dacă să îşi vândă 10% din acţiunile la Tesla.

Şi alţi acţionari importanţi de la Meta au suferit joi o diminuare fără precedent a averii lor. Dustin Moskovitz, locul 79 în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, cu o avere de 21,2 miliarde dolari miercuri seara, a pierdut trei miliarde de dolari, în timp ce averea lui Eduardo Saverin a scăzut cu patru miliarde de dolari de la nivelul de 17,5 miliarde dolari înregistrat miercuri seara.

Acţiunile Meta au înregistrat un colaps istoric după ce rezultatele trimestriale publicate miercuri au arătat că numărul de utilizatori ai Facebook nu a crescut comparativ cu trimestrul anterior, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la creşterea viitoare a companiei.

Pentru Meta rezultatele dezamăgitoare pentru trimestrul patru al anului trecut se adaugă altor provocări. Compania este vizată de mai multe anchete ale autorităţilor de reglementare şi de asemenea este în mijlocul unei tranziţii strategice la metaverse. În paralele, alte platforme precum TikTok şi YouTube câştigă teren în rândul utilizatorilor tineri.

Citește și:

Leave a Comment