Share

Primăria Sectorului 2 promite peste 100 de stații de încărcare pentru mașini electrice

Primăria Sectorului 2 a aplicat pentru atragerea de fonduri prin Administraţia Fondului de Mediu (AFM) pentru 42 de staţii de încărcare pentru mașini electrice.

Conform oficialilor din Primăria Sectorului 2, pe lângă cele 42 de stații realizate cu fonduri AFM, alte 88 sunt asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)

Primăria Sectorului 2 a anunţat, joi, că a aplicat pentru atragerea de fonduri prin Administraţia Fondului de Mediu pentru 42 de staţii de încărcare electrică, alte 88 fiind asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Am aplicat pentru atragerea de fonduri prin Administraţia Fondului de Mediu, pe care îi investim în realizarea a 42 de staţii de încărcare electrică în Sectorul 2. Valoarea totală a proiectului este de 18.731.005, 37 lei (TVA inclus). Pe lângă aceste 42 de staţii, ne-am asumat încă 88 prin PNRR. Vrem să atragem fonduri externe pe care să le investim în construirea unei infrastructuri pentru vehicule de transport rutier nepoluant. Este o oportunitate pe care nu vrem să o ratăm şi un efort susţinut care merită”, anunță oficialii Primăriei Sectorului 2.

Administraţia locală aminteşte că România şi-a asumat tranziţia până în 2050 la combustibili alternativi şi crearea unui parc de vehicule constituit în mare parte din maşini cu emisii zero.

„Cum energia electrică este sursa cel mai frecvent utilizată pentru autoturisme, investim în crearea unei infrastructuri de alimentare propice. Cele 39 de locaţii sunt fezabile şi îndeplinesc condiţiile de suprafaţă şi geometrie pentru amplasarea unui total de 42 de staţii. Întreaga comunitate va beneficia de acces la staţii electrice amplasate”, au explicat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

Leave a Comment