Share

O nouă mașină electrică „made in China”, vândută cu marcă românească pe caroserie

Compania Visual Fan, cunoscută pentru produsele Allview și, mai nou, pentru importul SUV-ului electric Skywell ET5, a prezentat astăzi un vehicul electric care va fi comercializat de noua divizie Allview Auto.

Noul vehicul electric, cu dimensiuni reduse, poartă numele CityZEN și, conform oficialilor Allview Auto, costă, după subvențiile Rabla, 7.990 de euro. Mașina este livrată numai după o comandă făcută cu 90 de zile înainte.

Conform lui Lucian Peticilă, CEO al Visual Fan și deținător a 82,8% dintre acțiunile companiei, noua linie de business Allview Auto face parte din procesul de dezvoltare al companiei în linie cu strategia „Green by Allview”. În acest context, în luna mai a acestui an, compania a prezentat la Bucharest Tech Week, în premieră, un autovehicul 100% electric cu scopul de a prospecta piața de mașini electrice din România.

Având ca obiectiv strategic principal oferirea de soluții de mobilitate urbană sustenabilă și accesibilă, Allview Auto a dezvăluit pe 12 decembrie „prima noastră incursiune în lumea mobilității urbane, sub propriul brand”. Pentru primul vehicul al diviziei, purtând marca Allview Auto, compania colaborează „cu producători de mașini electrice de încredere, cu tehnologii avansate. Totodată, Allview Auto se va concentra „pe oferirea modelelor care se încadrează în standardele noastre ridicate de calitate și design”.

Autovehicul lansat acum în România reprezintă rezultatul unei colaborări cu un partener din China și a fost special adaptat pentru piața din România si Europa. Cu o autonomie de 170 km (baterie de 13,7 kWh), o cameră de 360 de grade și posibilitatea de a fi condus, conform celor de la Allview Auto, începând cu vârsta de 16 ani (B1), autovehiculul Allview Auto „contribuie la îmbunătățirea mobilității urbane și aduce un plus de sustenabilitate în viața de zi cu zi”.

Datele tehnice anunțate în momentul lansării includ structură cu trei uși, două locuri, masă proprie de 795 kg și portbagaj de 816 litri (?!). Viteza maximă este de 90 km/h și este obținută grație unui motor cu o putere nominală de 13 kW (20 kW maximă). Lungimea totală a Allview CityZEN este de 3.151 mm, lățimea de 1.498 mm și înălțimea de 1.580 mm. În speță, detaliile tehnice al modelului BAW Pony produs de Beijing Auto Works.

Reprezentanții Allview Auto susțin că vor lansa alte două modele în 2024.

Nu trebuie uitat că Visual Fan a intrat pe piața mașinilor electrice lansând în decembrie 2021 în România SUV-ul Skywell ET. Toto atunci, compania brașoveană a lansat o nouă subsidiară, Visual EV, dedicată importului de mașini. Capitalul importatorului auto Visual EV este deținut în proporție de 95% de Visual Fan SA, diferența de 5% fiind deținută de o persoană fizică din cadrul companiei.

Încă din 2021, Lucian Peticilă declara că Visual EV nu se va opri la modelul ET5 și nici la marca Skywell, planurile de viitor incluzând o creștere a numărului de mașini electrice aduse pe piața din România. Mai mult chiar, noua companie anunța extinderea în alte state din Europa de Est, printre primele fiind Ungaria și Bulgaria. Cel mai accesibil model Skywell ET5 costă, cu TVA, 49.980 de euro.

Visual Fan, companie a cărei subsidiară este Visual EV, are capital integral românesc și a fost fondată la Brașov în 2002. Produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. În primele nouă luni ale anului 2023 Visual Fan a înregistrat o cifră de afaceri de 48,10 milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei. În aceeași perioadă a anului 2022, Visual Fan raporta o cifraă de afaceri de 58,82 milioane de lei, și un profit net de 4,06 milioane de lei.

Citește și:

Leave a Comment