Share

Mini Aceman Concept, avanpremiera noii linii de design a mărcii britanice

Marca britanică Mini, parte a grupului BMW, a prezentat Aceman Concept, o avanpremieră a noului design al viitoarei generații de modele.

Conceptul Mini Aceman dezvăluie inovații tehnologice și bazate pe design care conturează direcția către care se îndreaptă această marcă.

Crossover inclus în segmentul premium al mașinilor cu mici dimensiuni conceptul are propulsie 100% electrică, un limbaj de design clar și minimalist, denumit de producător „Simplitate carismatică”.

În următoarea generație de modele, cunoscutului Mini Cooper cu forma sa emblematică a caroseriei cu trei uși i se va alătura un model crossover.

„Mini Aceman oferă o imagine inițială a unui vehicul complet nou, creând o punte între Mini Cooper și Mini Countryman în viitoarea familie de modele. Acest concept reflectă modul în care marca se reinventează pentru viitorul său complet electric: o senzație de kart electrificat, o experiență digitală captivantă și un accent puternic pe amprenta minimă asupra mediului”, consideră șefa mărcii Mini, Stefanie Wurst.

Aspectul Mini Aceman exprimă agilitate și o prezență încrezătoare. Mașina îmbină caracteristicile distinctive ale modelelor de succes Cooper și Countryman, pentru a crea o interpretare modernă a unui viitor crossover. Conceptul are patru uși, un hayon generos și spațiu în interior pentru cinci persoane.

De asemenea, are proporțiile la care te-ai aștepta de la marca britanică: lungime exterioară de 4,05 metri, lățime de 1,99 metri și înălțime de 1,59 metri. Designul clar și minimalist al Mini Aceman elimină complet ornamentele cromate care erau comune în generațiile anterioare de modele.

Partea frontală conceptului reflectă caracteristicile sale de crossover și acționarea pur electrică. Grila radiatorului este înconjurată de suprafețe clare, conturul tradițional hexagonal fiind transformat într-unul octogonal. Iluminarea conturului grilei radiatorului cu un sistem LED într-o nuanță verde deschis oferă o semnătură inconfundabilă atât ziua cât și noaptea.

Și în interior, Mini Aceman reflectă stilul minimalist având contururi clare și detalii atent executate. Toate acestea fără a se distanța complet de liniile tradiționale ale mărcii.

Mini Aceman Concept va fi prezentat public la cel mai mare eveniment de gaming din Europa, Gamescom 2022, de la Köln care începe în seara zilei de 23 august.

Citește și:

Leave a Comment