Share

Dacia și Ford Otosan pregătesc mai multe noutăți în 2024

Cei doi producători auto care dețin uzine în România, Automobile Dacia și Ford Otosan, sunt gata să ofere pe piață mai multe noutăți, de la noua generație Duster până la facelift-ul Puma.

Anul 2024 se anunță unul plin de noutăți pe piața auto, însă pentru români cele mai importante rămân vehiculele pe care producătorii Automobile Dacia și Ford Otosan le vor lansa inclusiv pe piața de la noi.

Având în vedere succesul său pe piață, cel mai important model „made in Romania” care va fi lansat în 2024 este, de departe, Dacia Duster. Deja prezentată presei în toamna anului trecut, în Portugalia, a treia generație a SUV-ului de clasă B are programată lansarea oficială la expoziția auto internațională de la Geneva care debutează la finalul lunii februarie.

Ulterior, după premiera mondială de la Geneva International Motor Show (GIMS), modelul Dacia Duster va ajunge la primii clienți la începutul verii. Detalii despre noul Duster, precum și faptul că prețul de bază nu va depăși pragul de 20.000 de euro ați aflat deja de la Economica.net într-un articol realizat chiar de la prezentarea internațională a modelului.

Tot în portofoliul Dacia va intra în acest an și o versiune modernizată a modelului Dacia Spring, singurul vehicul electric al mărcii. Produs în continuare în China, acest model despre care nu se cunosc prea multe date va beneficia de ușoare modificări în privința designului, de un plus de tehnologie și de confort. După o nouă generație Dacia Duster și un nou Spring va urma prezentarea SUV-ului compact Bigster.

Cel puțin la fel de importantă ca lansarea unei noi generații Dacia Duster va fi seria de noutăți venită de la uzina Ford Otosan din Craiova. Așa cum ați aflat în toamna anului trecut, în România a început producția celor două modele ale gamei Courier – Transit și Tourneo, însă doar în versiunile cu motoare termice. Ei bine, în 2024 primele astfel de vehicule vor ajunge la clienți, ba, mai mult chiar, vor fi prezentate și versiunile cu sisteme electrice de propulsie.

Înainte însă ca Ford Transit Courier și Tourneo Courier să fie asamblate la Craiova inclusiv în variantele lor electrice, Ford mai pregătește o surpriză majoră. Este vorba despre prezentarea unui facelift al micului crossover Puma, acest eveniment fiind așteptat – deși nu există un anunț oficial în acest sens – în primăvara lui 2024. Ulterior, odată cu „colegii” de pe linia de asamblare a uzinei din Bănie, Ford Puma va avea și el o versiune 100% electrică.

Citește și:

Leave a Comment