Share

Renault Symbioz, un viitor SUV în clasa compactă

Marca franceză Renault a anunțat astăzi lansarea unui nou SUV compact care se va alătura modelelor Austral și Arkana.

Marca principală a grupului Renault va prezenta în primăvara acestui an un nou SUV încadrat în clasa C (compactă). Viitorul model se va alătura SUV-urilor Arkana și Austral, devenind cel mai mic membru al acestei familii.

Conform oficialilor Renault, viitorul model va purta numele Symbioz. Acest nume „sună ca termenul «symbiose» din limba franceză, ce derivă la rândul lui din «symbiosis» din greaca veche, care înseamnă «a trăi împreună», o valoare adânc înrădăcinată în ADN-ul Renault și exprimată prin conceptul «voitures à vivre». Este un cuvânt care este similar în multe limbi: «symbiosis» în engleză, «simbiose» în spaniolă și «simbiosi» în italiană, ceea ce îl face ușor de înțeles de către un public larg”.

„Pentru acest nou model compact de familie ne-am dorit să punem în centrul numelui oamenii și relația specială pe care o familie o are cu mașina sa. Numele Symbioz ilustrează perfect viața alături de vehiculul nostru, un loc care le permite pasagerilor să se identifice cu mașina și să se integreze în mediul înconjurător”, a declarat Sylvia Dos Santos, Head of Naming Strategy, Renault Marketing Division.

Viitorul Renault Symbioz se încadrează în noul design al mărcii franceze și va fi „cel mai compact hibrid Renault din segmentul C, având o lungime de doar 4,41 m”.

Interiorul este conceput pentru a satisface nevoile întregii familii, cu spațiu și capacitate de încărcare generoase. Acesta prezintă cele mai noi tehnologii Renault, inclusiv plafonul panoramic din sticlă Solarbay, care are la bază tehnologia PDLC, ce îi permite opacizarea și sistemul de propulsie E-Tech full hybrid de 145 CP.

Având în vedere că greutatea mașinii este de doar sub 1.500 kg, acest motor ar trebui, în viziunea Renault, să conferă utilizatorilor plăcere în timpul condusului și un consum redus de combustibil.

Renault Symbioz susține ofensiva anunțată de șeful grupului francez, Luca de Meo, în segmentul compact. Modelul se alătură celor două SUV-uri de clasă C Arkana (4,56 m) și Austral (4,51 m), devenind, cu lungimea sa de 4,41 metri, cel mai mic reprezentant al acestei linii de business. Tot în segmentul compact, marca Renault este prezntă cu electricele Mégane și Scénic.

Înainte chiar de a prezenta viitorul SUV Symbioz, Renault pregătește pentru expoziția auto de la Geneva, de la finalul lunii februarie, prezentarea modelului electric Renault 5.

În 2017, Renault a prezentat publicului și un concept cu numele Symbioz, însă nu există o legătură directă între acesta și viitorul SUV compact.

Citește și:

Leave a Comment