Amenințarea cu bombă de la Aeroportul Otopeni s-a dovedit falsă
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat că ameninţarea cu bombă înregistrată vineri dimineaţa pe Aeroportul Otopeni a fost falsă. Pe aeroport se înregistrează aglomerări la anumite ore.
Conform oficialilor CNAB, „verificările efectuate de instituţiile abilitate ale statului s-au încheiat şi s-a constatat că ameninţarea cu bombă (n.n. – de la aeroportul Otopeni) a fost falsă”.
O ameninţare cu bombă la o aeronavă aparţinând companiei aeriene Lufthansa, care urma să decoleze de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, a fost înregistrată în dimineaţa zilei de vineri, a informat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Zborul LH 1655 cu destinaţia Munchen era programat la ora 6:00 şi avea la bord 130 de pasageri.
La aeroportul Otopeni a fost constituită o celulă de criză, conform procedurilor specifice în vigoare.
Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-a derulat în condiţii normale şi nu se înregistrează perturbări.
Totuși, cei de la CNAB atenţionează pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni cu privire la posibile aglomerări pe fluxurile de pasageri, în special pe cel de sosiri internaţionale, la orele de vârf.
„Aceste aglomerări se produc în condiţiile în care, într-un interval foarte scurt de timp, sosesc multe curse internaţionale, iar valorile de trafic de pasageri se ridică deja la peste 85% din valorile ultimului an prepandemic (2019). CNAB şi Poliţia de Frontieră au luat măsuri de suplimentare a personalului care asigură dirijarea/informarea pasagerilor pe fluxul de sosiri şi controlul documentelor. Astfel, la orele de vârf, toate ghişeele de frontieră funcţionează la capacitate maximă şi, în consecinţă, timpul de aşteptare este redus la minimum posibil”, dau asigurări reprezentanţii CNAB.
Potrivit acestora, aglomerări se produc în continuare la orele de vârf (în special dimineaţa devreme) şi pe fluxul de plecări internaţionale. Şi aici, personalul aeroportului, al agenţilor de handling şi companiilor aeriene, precum şi cel al Poliţiei de Frontieră şi al Brigăzii Antitero, fac eforturi constante pentru a asigura fluenţa şi rapiditatea efectuării formalităţilor şi controalelor obligatorii.
„Recomandăm pasagerilor să manifeste răbdare şi înţelegere şi să respecte indicaţiile personalului din aeroport. Totodată, menţinem recomandarea ca pasagerii care vor decola la orele de vârf să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată a zborului”, mai spune CNAB.Otopeni