Share
Mai cade un bastion: apare primul single-malt whisky de origine chineză

Mai cade un bastion: apare primul single-malt whisky de origine chineză

Grupul Diageo Plc va investi 75 milioane de dolari în China pentru a produce primul single-malt whisky de origine chineză.

Scoțienii au motive de supărare. Un adevărat „simbol național”, apreciatul whisky single-malt va fi produs, în curând, și în China.

Grupul Diageo Plc a anunţat că va investi 75 milioane de dolari pentru a construi o distilerie în China care va produce primul single-malt whisky de origine chineză, în încercarea de a profita de creşterea cererii pentru whisky pe cea mai mare piaţă de băuturi alcoolice din lume.

Diageo este firma care produce Johnnie Walker, cel mai vândut scotch whisky din lume, precum şi berea Guinness şi ginul Tanqueray Gin.

Amplasată în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, noua distilerie cu o suprafaţă de 66.000 de metri pătraţi se va aproviziona cu apă din lacul Erhai iar lucrările de construcţie vor începe anul viitor pentru a se finaliza în 2023.

Whisky-ul de tip single-malt este una dintre băuturile pe care consumatorii chinezi le apreciază acasă sau în grupuri mici, volumul vânzărilor înregistrând o creştere de 20% în 2020 potrivit firmei de consultanţă IWSR, care adaugă că aceasta este şi băutura spirtoasă preferată în rândul consumatorilor din generaţia millennials. De asemenea, restricţiile care vizează călătoriile în străinătate, introduse în contextul pandemiei au permis consumatorilor chinezi să facă economii şi au stimulat apetitul pentru băuturile spirtoase din segmentul premium.

În luna iulie a acestui an, firma care produce whisky-ul Johnnie Walker a dezvăluit că o creştere de două cifre a vânzărilor de scotch a contribuit la o majorare cu 38% a vânzărilor nete pe piaţa din China în anul fiscal 2021, care s-a încheiat la 30 iunie.

„Cererea pentru whisky creşte rapid în rândul consumatorilor din clasa medie care sunt interesaţi să descopere şi să aprecieze whisky-urile de calitate”, a declarat preşedintele Diageo Asia Pacific and Global Travel, Sam Fischer.

Compania a precizat că viitoarea distilerie, denumită Diageo Eryuan Malt Whisky Distillery, va avea emisii zero de carbon şi va recicla apa pe care o va utiliza. În plus, distileria va avea şi un centru de vizitare pentru pasionaţii acestei băuturi.

Băuturile alcoolice din segmentul premium, inclusiv lichiorul baijiu produs de Kweichow Moutai Co., au înregistrat performanţe superioare mediei pieţei de băuturi alcoolice din China în ultimii ani, chiar dacă pandemia i-a ţinut pe consumatori departe de restaurante şi baruri.

Citește și:

Leave a Comment