Share
Prima comandă majoră de camioane cu hidrogen Nikola

Prima comandă majoră de camioane cu hidrogen Nikola

Nikola Corporation a anunțat prima sa mare comandă de autocamioane alimentate cu hidrogen. Compania de transport PGT Trucking, Inc. va prelua în leasing 100 de astfel de vehicule.

Fondată în 2015, Nikola Corporation, este una dintre companiile care a reușit în doar câțiva ani să își facă un nume în domeniul producției de vehicule nepoluante alimentat cu energie electrică (BEV) sau hidrogen (FCEV).

După ce a trecut prin momente dificile din cauza unor acuzații de inducere în eroare a investitorilor, Nikola Corporation pare să își fi revenit rapid. Pe lângă inaugurarea unei uzine europene care produce camioane electrice la Ulm, în Germania, compania a anunțat astăzi și primul său contract major.

Conform oficialilor Nikola, prin încheierea unui contract de leasing cu firma de transport PGT Trucking, Inc., au fost puse bazele livării a nu mai puțin de 100 de camioane alimentate cu hidrogen. Livrările vor începe în 2023, atunci când va fi demarată și producția la uzina Nikola din Coolidge, Arizona.

Conform datelor tehnice, camioanele Nikola Tre FCEV sunt destinate transportului pe distanțe lungi având o autonomie estimată în prezent la circa 800 km.

În baza contractului, transportatorul PGT va beneficia și de servicii de reparații sau asistență, precum și de soluții tehnice pentru încărcarea cu hidrogen a vehiculelor.

Leave a Comment