Share
Oficial: Xiaomi va începe producția de mașini electrice în 2024

Oficial: Xiaomi va începe producția de mașini electrice în 2024

Lei Jun, șeful Xiaomi Corp. a anunțat într-o conferință cu investitorii că firma sa va începe producția de mașini electrice în prima jumătate a anului 2024.

Așa cum LifeNews.ro scria încă de la începutul acestui an, producătorul chinez de aparatură electronică Xiaomi are în plan intrarea pe piața mașinilor electrice. Dacă pe atunci informația părea mai mult un zvon, astăzi, directorul general de la companiei, Lei Jun, a menționat oficial că producţia de serie automobilelor va începe în prima jumătate a anului 2024.

Aceste declaraţii, care au fost făcute de Lei Jun la o întâlnire cu investitorii, au apărut inițial în presa locală, iar ulterior au fost confirmate oficial de grupul chinez. În plus, Zang Ziyuan, director în cadrul departamentului de marketing internaţional al Xiaomi, a postat ştirea pe contul său de Weibo.

Ca reacţie la anunţul de marţi, acţiunile Xiaomi au crescut cu 5,4% până la 22,50 dolari Hong Kong, cea mai mare creştere procentuală înregistrată pe parcursul unei singure şedinţe de tranzacţionare după data de 12 mai.

În luna martie a acestui an, Xiaomi a prezentat un plan de investiţii în valoare de 10 miliarde dolari în următorii zece ani pentru dezvoltarea unei game de maşini electrice. La finele lunii august, compania chineză a finalizat înregistrarea formală a diviziei sale producătoare de automobile electrice. În paralel, Xiaomi a accelerat programul de recrutare de personal pentru noua sa divizie, chiar dacă până acum nu a dezvăluit dacă automobilele sale vor fi produse independent sau via un parteneriat cu un constructor auto existent.

Posibil parteneriat Xiaomi Corp. – Great Wall

În primăvara lui 2021 agenția Reuters scria producătorul chinez de telefoane mobile Xiaomi intenționează să producă vehicule electrice folosind uzinele greu încercatei companii din industria auto Great Wall. Citând „trei persoane cu cunoștințe directe despre acest subiect”, agenția de presă menționa că un anunț oficial era așteptat în acest an.

În al doilea trimestru al acestui an Xiaomi Corp a raportat o creştere record a veniturilor, de 64%, până la 87,8 miliarde de yuani (13,56 miliarde de dolari). Profitul net a ajuns la 6,32 miliarde de yuani, un avans anual de 87,4%, peste previziunile analiştilor.

În urma sancţiunilor impuse Huawei de autorităţile SUA, în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi şi Oppo.

Citește și:

Leave a Comment