Share
Mercedes-Benz România își propune ca, din 2025, 50% dintre mașinile companiei să fie electrice sau hibride

Mercedes-Benz România își propune ca, din 2025, 50% dintre mașinile companiei să fie electrice sau hibride

Mercedes-Benz România îşi propune ca, până în 2025, portofoliul de autovehicule electrice şi plug-in hybrid vândute să deţină o pondere de 50% din total.

„Ne dorim un viitor mai sustenabil, iar pentru asta ne reducem amprenta de carbon nu numai în cazul modelelor noi de autovehicule pe care le vindem, ci şi în ce priveşte întregul lanţ de aprovizionare. Noul EQS de la Mercedes-EQ, de exemplu, este produs fără emisii de carbon şi va fi lansat oficial în România zilele următoare”, a declarat Amanda Zhang, CEO Mercedes-Benz România, la prezentarea Mercedes-EQ Pop-Up Store din Bucureşti.

În acest context, compania va oferi o alternativă electrică fiecărui segment din gama sa în următorii patru ani, urmând să lanseze variante noi electrice la fiecare jumătate de an până atunci, iar ţinta ambiţioasă a brandului pe plan local este de a avea un share de autovehicule electrice şi plug-in hybrid (xEV) de până la 50%, până în 2025.

Pe piaţa din România, două din zece autoturisme Mercedes-Benz sunt electrificate, fiind fie complet electrice, fie plug-in hybrid.

„Programul local Rabla de subvenţionare a contribuit cu siguranţă la impulsionarea tranziţiei către electrificare. Suntem ţara din Europa cu unul dintre cele mai avantajoase programe de acest fel”, a subliniat directorul de vânzări al Mercedes-Benz România, Radu Mocanu.

În prezent, portofoliul de produse Mercedes-Benz conţine nouă modele plug-in hybrid, ce acoperă aproape toate segmentele – de la compact cars, precum A-Class sau B-Class, până la limuzina etalon S-Class. În plus, cele trei modele complet electrice disponibile pentru comandă sunt EQC, primul autoturism Mercedes-EQ, EQA şi noul EQS.

Mercedes-Benz se aşteaptă ca până la finalul anului viitor, după ce alte patru modele electrice vor fi lansate, una din patru mașini să fie electrificate.

Leave a Comment