Share
Grupurile BMW și Daimler chemate în judecată de ecologiștii germani

Grupurile BMW și Daimler chemate în judecată de ecologiștii germani

O asociație germană care grupează activiști pentru protecția mediului a chemat în instanță grupurile BMW și Daimler acuzând refuzul acestora de a reduce emisiile.

Deutsche Umwelthilfe (DUH), asociație germană pentru protecția mediului cunoscută pentru acțiunile sale, câteodată, dincolo de limitele legii, a confirmat chemarea în fața justiției a marilor producători auto BMW și Daimler.

Conform DUH, asociație ai cărei membri au luat parte și la protestele din timpul IAA Mobility din Munchen, luni au fost depuse plângeri la tribunalele din Munchen și Stuttgart împotriva BMW, respectiv, Daimler, pentru că au refuzat să pună la punct un plan de oprire a vânzărilor de mașini cu motoare termice până în 2030.

Activiștii DUH consideră că refuzul celor doi producători contravine Acordului de protecție a climei de la Paris și legislației germane privind protecția climei.

Atât BMW cât și Daimler au confirmat primirea unor solicitări din partea DUH pe care, însă, le-au refuzat menționând că respectă toate normele impuse la nivel european și german și că vor stopa vânzarea de mașini cu motoare termice atunci când acest lucru va fi impus de instituțiile abilitate.

Leave a Comment