Share
Premiera mondială a modelului Opel Astra a avut loc astăzi la Rüsselsheim

Premiera mondială a modelului Opel Astra a avut loc astăzi la Rüsselsheim

Uwe Hochgeschurtz, CEO al mărcii Opel din grupul Stellantis, a prezentat astăzi, în ziua în care și-a preluat funcția, modelul Astra care va ajunge ajunge la primii clienți la începutul anului viitor.

Conform lui Uwe Hochgeschurtz, CEO Opel, „noul Astra este unic. Odată cu acesta Opel definește o nouă eră. Acest lucru se aplică întregii game de propulsoare precum și tehnologiilor sale de vârf și designului. Opel stabilește standarde cu această mașină, care are tot ce trebuie pentru a deveni din nou un bestseller”.

Dincolo de vorbele mari, noul Opel Astra se mândrește cu o gamă de sisteme de propulsie care se adresează oricărei pretenții a clienților, de la motoare cu ardere internă, la plug-in hybrid și chiar 100% electric. Puterile acestora sunt cuprinse între 110 CP și 225 CP. Prețul de bază anunțat de producător pentru piața germană este de 22.465 euro.

Odată cu deschiderea cataloagelor de comenzi clienții au la dispoziție două sisteme de propulsie plug-in hybrid, de 148 CP sau 222 CP, un motor de 1.2 litri alimentat cu benzină și un diesel de 1.5 litri. Cei care își doresc versiunea 100% electrică – Astra-e – vor trebui să aștepte anul 2023. Mai devreme de atât, adică în 2022, modelul va primi și o versiune break.

Pe lângă gama extinsă de sisteme de propulsie, Opel Astra se bazează în demersul său de a atrage noi clienți pe un ampatament cu 13 mm mai lung decât cel al versiunii anterioare, detaliu care asigură un spațiu mai mare pentru pasageri, dar și pe un portbagaj de 422 litri, sensibil peste valorile celui anterior (377 litri).

Acest al treilea model Opel cu versiune 100% electrică – după Corsa-e și Mokka-e – va fi asamblat în toate versiunile sale la uzina principală a mărcii din Russelsheim.

În materie de tehnologie, oficialii Opel susțin că noul model deține cele mai noi sisteme de comandă și confort, de la lumini inteligente până la un schimbarea „semi-autonomă” a benzii de rulare.

Citește și:

Leave a Comment