Share
Adormirea Maicii Domnului. CFR Călători anunță suplimentarea capacității de transport

Adormirea Maicii Domnului. CFR Călători anunță suplimentarea capacității de transport

CFR Călători a anunțat că, în contextul unui trafic de călători crescut prilejuit de sărbătoarea Sfintei Maria, operează cu întregul parc tehnic disponibil de material rulant.

Compania CFR Călători menționează că, pe lângă folosirea întregului parc disponibil, are în vedere, operativ, sporirea capacităţii (vagoane suplimentare) de transport pe rutele la care se înregistrează cele mai mari solicitări, în funcție de disponibilități.

De asemenea, în perioada 13-15 august 2021, pentru ca pelerinii să ajungă la slujbele de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului trenurile R și IR care circulă pe distanța Cluj Napoca – Gherla – Dej Călători și retur precum și trenurile cu destinația Cluj Napoca dinspre/spre Moldova și Banat vor fi suplimentate cu vagoane pentru preluarea fluxulului de călători spre/dinspre Mănăstirea Nicula de lângă Gherla și la 45 de km de Cluj Napoca.

Totodată, trenurile CFR Călători care circulă pe liniile spre Putna și Cacica vor fi suplimentate cu vagoane și vor avea modificări în orarul de circulație, pentru transportul pelerinilor la centrele de pelerinaj.

În aceeași perioadă vor fi suplimentate cu vagoane și Trenurile Soarelui pentru ca turiștii care ajung pe litoral în acest sfârșit de săptămână să se poată bucura de serbările organizate pentru Ziua Marinei Române. Această mențiune a CFR Călători nu pare a ține seama de faptul că sărbătorirea Zilei Marinei din acest an se va desfășura, la Constanța, fără spectatori.

„Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor din trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să îşi cumpere legitimaţiile de călătorie utilizând canalele de distribuție online – www.cfrcalatori.ro sau aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” , sau automatele de vânzare bilete din gări”, menționează oficialii companiei naționale de transport feroviar de persoane.

În data de 15 august vor fi deschise doar agențiile de voiaj CFR Călători care funcționază în incinta centrelor comerciale Titan, Carrefour Colentina din București și Iulius Mall Iași.

CFR Călători menționează și că „face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali. (…) Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul posibilității apariției avertizărilor meteo locale emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată. Aceasta este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România”.

Leave a Comment