Share
Adidas vinde marca americană Reebok pentru 2,1 mld. dolari

Adidas vinde marca americană Reebok pentru 2,1 mld. dolari

Producătorul german de articole sportive Adidas a anunţat că va vinde marca americană Reebok companiei Authentic Brands Group (ABG) pentru 2,1 miliarde de dolari.

Adidas a subliniat că o mare parte din preţul de vânzare va fi plătită în numerar la momentul tranzacţiei, care este preconizată în primul trimestru din 2022. Adidas intenţionează să redistribuie o mare parte din sumă acţionarilor săi.

Conform agențieie EFE, CEO-ul Adidas, Kasper Rorsted, a afirmat că „Reebok a fost o valoare pentru Adidas” şi că este mulţumit de contribuţia mărcii şi echipei în grupul german.

Marca Reebok, pe care Adidas a achiziţionat-o în 2006 pentru 3,1 miliarde euro pentru a putea concura cu Nike, nu a adus rentabilitatea aşteptată şi, de ceva timp, șefii grupului german doreau „să o însănătoşească”, deşi se zvonea deja vânzarea acesteia, opţiune pentru care, în final, s-a decis.

Abaliștii citați de EFE consideră că vânzarea Reebok nu va avea impact asupra perspectivelor financiare ale Adidas din acest an, nici asupra obiectivelor până în 2025.

Leave a Comment