Share
Liga spaniolă de fotbal ar putea vinde 10% din afacerea sa pentru 3 miliarde de dolari

Liga spaniolă de fotbal ar putea vinde 10% din afacerea sa pentru 3 miliarde de dolari

La Liga, forul care gestionează fotbalul spaniol, a aprobat în principiu vânzarea unei participaţii de 10% din afacerea sa firmei de private equity CVCCapital Partners.

Cu o valoare de circa trei miliarde miliarde de dolari, tranzacţia necesită aprobarea cluburilor din La Liga şi ar putea ajuta echipele care se confruntă cu dificultăţi financiare, inclusiv FC Barcelona, să-şi rezolve situaţia financiară, afectată de pandemia de COVID-19, susţine publicaţia americană New York Times citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Reprezentanţii CVC nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informaţia, iar cei ai La Liga nu au putut fi contactaţi.

Anul trecut, firma de private equity a făcut parte dintr-un consorţiu care a negociat achiziţionarea unei participaţii în divizia de media a Ligii italiene de fotbal, dar tranzacţia nu s-a finalizat în urma obiecţiilor unor cluburi de fotbal.

În 2021, La Liga şi-a extins parteneriatul cu Microsoft Corp într-o încercare de a majora veniturile pentru cluburile de fotbal, pe fondul majorării cererii din partea fanilor pentru produse digitale.

Leave a Comment