Share
Nicușor Dan: Pasajul Doamna Ghica va fi funcțional la finalul anului viitor

Nicușor Dan: Pasajul Doamna Ghica va fi funcțional la finalul anului viitor

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a făcut astăzi o vizită la șantierul pasajului Doamna Ghica. Oficialul a declarat că în această toamnă se va putea circula pe bretelele laterale ale podului.

Controversat încă de la întocmirea proiectului, pasajul Doamna Ghica a rămas ani buni la stadiul de șantier. Ba chiar, în ultimele luni, la cel de lucrare abandonată. Asta pentru că, după cum susțin cei din primăria Capitalei, la debutul lucrărilor nu au fost alocate suficiente fonduri pentru finalizarea proiectului.

Astăzi primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a făcut o vizită în zonă și a susținut o conferință de presă în care a declarat că „aceste luni în care șantierul nu a funcționat au fost un coșmar pentru cei care au avut de traversat această zonă. Fosta administrație știa din 2019 că o să urmeze un blocaj financiar și totuși s-a lansat în aventura aceasta. În momentul în care conturile (n.n. – PMB) au fost blocate, lucrările erau executate în proporție de circa 48% și plătite în doar 37%”.

Conform edilului, „în acest moment avem perspectiva terminării acestei lucrări. În toamnă vom reuși să avem două benzi pe sens pe toate laturile podului, adică să revenim la ceea ce era înainte de începerea șantierului. A fost declanșată procedura de achiziție a tablierului metalic. O să îl avem în primăvara anului viitor, iar până la finalul lui 2022 o să avem întreaga lucrare terminată”.

Pasajul Doamna Ghica va avea, cândva, și linie de tramvai

Lucrările la pasajul Doamna Ghica, cel care supratraversează Șoseaua Colentina, au reînceput acum circa două săptămâni. În prezent activitatea este concentrată către deblocarea situației rutiere de la sol. Directorul Trustului de Clădiri Metropolitane s-a angajat ca până la începutul anului școlar, în septembrie, să fie gata lucrările necesare pentru a se va putea circula pe toate bretelele de acces.

Conform lui Nicușor Dan, pasajul Doamna Ghica ar putea avea, ulterior, și linie de tramvai. „Deocamdată vrem să închidem șantierul. La finalul lui 2022 vor fi două benzi pe sens, fără linie de tramvai. Însă structura podului permite instalarea unei linii de tramvai. Când vom avea această linie de o parte și de alta a podului o vom putea instala și pe pasaj. Numai că o să avem atunci o singură bandă pe sens pentru mașini și una mixtă tramvai – auto. Suntem foarte aproape de blocuri și nu putem avea și două benzi pentru mașini și linie de tramvai”, a explicat primarul.

Citește și:

Leave a Comment