Share
SUV-urile au dus Hyundai la cel mai bun profit trimestrial din ultimii șase ani

SUV-urile au dus Hyundai la cel mai bun profit trimestrial din ultimii șase ani

Hyundai Motor a raportat un profit net de 1,57 miliarde de dolari (1,8 mii de miliarde de won) pentru trimestrul aprilie-iunie, față de 227 de miliarde de won în aceeași perioadă a lui 2020.

Ajutat de cererea solidă pentru SUV-urile sale cu marjă ridicată și divizia premium Genesis compania Hyundai Motor a obținut cel mai bun profit trimestrial în aproximativ șase ani.

„Vânzările de SUV-uri și cele al mărcii premium Genesis au condus la o impulsionare a volumului vânzărilor, iar scăderea stimulentelor a contribuit la creșterea veniturilor și a profitabilității în al doilea trimestru. Recuperarea după pandemia globală continuă”, au menționat oficialii mărcii.

Citește și:
– TEST Hyundai Tucson: Estetică îndrăzneață, tehnologie de top

Analiștii consideră că rezultatul bun a fost generat și de managementul conservator al lanțului de aprovizionare al Hyundai care a ajutat compania să depășească criza globală de semiconductori mai bine decât mulți alți producători de automobile.

Totuși premungirea crizei semiconductorilor și alte probleme legate de aprovizionarea cu componente au început să afecteze și Hyundai, în special în zona producției de vehicule electrice.

În aprilie compania a suspendat temporar producția la o uzină care asambla modelul electric Ioniq 5 din cauza problemelor de alimentare cu semiconductori și alte componente.

Ca urmare, producătorul de automobile se așteaptă ca ritmul de majorare a vânzărilor să încetinească în a doua jumătate a anului 2021.

Citește și:

Leave a Comment