Share
Grupul Daimler va investi peste 40 mld. euro în automobile electrice

Grupul Daimler va investi peste 40 mld. euro în automobile electrice

Germanii de la Daimler, compania producătoare a autovehiculelor Mercedes-Benz și smart, au anunţat că vor investi peste 40 de miliarde de euro între 2022 şi 2030 pentru a dezvolta vehicule electrice.

Conform Reuters, Daimler a menționat că împreună cu partenerii săi va construi opt noi uzine de baterii, pe măsură ce îşi va majora producţia de automobile electrice, şi de asemenea va fi pregătit ca până în 2030 să fie un constructor care produce numai vehicule electrice.

Cu toate acestea, grupul german nu a oferit un termen limită ferm de la care va înceta să mai comercializeze autoturisme echipate cu motoare pe combustie internă.

Unii constructori auto, precum Volvo Cars, s-au angajat ca până în 2030 să facă tranziţia completă la producţia de modele electrice în timp ce General Motors Co intenţionează să facă acelaşi lucru până în 2035.

„Trebuie să mutăm dezbaterea dincolo de când vom construi ultimul motor cu ardere internă, pentru că acest lucru nu este relevant. Întrebarea relevantă este cât de rapid pot să te apropii de 100% electric şi aceasta este întrebarea pe care ne concentrăm noi”, a declarat șeful Daimler, Ola Kallenius.

Conform planurilor Daimler, în 2025 compania se aşteaptă ca automobilele electrice şi cele hibride să fie responsabile pentru jumătate din vânzările sale, mai devreme decât prognozele anterioare conform cărora acest lucru urma să se întâmple în 2030.

Constructorul auto german va prezenta trei noi platforme electrice, una pentru autoturisme, una pentru camionete şi una pentru vehicule ultra-performante, care vor fi lansate în 2025. De asemenea, Daimler va achiziţiona compania britanică YASA Limited pentru a putea dezvolta motoare electrice cu performanţe sporite.

Citește și:

Leave a Comment