Share
Florin Cîțu: Salariul mediu net lunar a crescut mult mai rapid decât rata inflaţiei

Florin Cîțu: Salariul mediu net lunar a crescut mult mai rapid decât rata inflaţiei

Premierul Florin Cîţu susţine că, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică şi BNR, salariul mediu lunar a crescut „mult mai rapid” în acest an faţă de rata inflaţiei şi, ca urmare, s-a majorat puterea de cumpărare.

„Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei. În fiecare lună. Asta înseamnă că fiecare leu câştigat în plus de români are o valoare mai mare (cumpără mai multe bunuri). Aşa creşte puterea de cumpărare”, a scris Cîţu pe Facebook.

Florin Cîțu laudă creșterea economică „peste așteptări”

Cu doar două zile în urmă, premierul Florin Cîţu nota și că Banca Naţională a României a confoirmat creşterea economică „peste aşteptări”.

Şeful Executivului a prezentat, într-o postare pe Facebook, o poziţie exprimată de BNR: „În discuţiile privind poziţia ciclică a economiei, membrii Consiliului au arătat că activitatea economică a continuat să se redreseze în trimestrul I 2021 într-un ritm considerabil mai alert decât cel anticipat”.

Prim-ministrul a mulțumit mediului de afaceri că „a avut încredere” în măsurile adoptat la nivel guvernamental.

„Am reuşit să facem performanţă împreună cu toţi actorii din sectorul privat şi le mulţumesc pentru că au avut încredere în măsurile luate de Guvern. Continuăm acest parteneriat cu sectorul privat cu trei obiective în minte: mai multe locuri de muncă bine plătite pentru toţi românii (doar prin soluţii liberale eliminăm sărăcia); recuperarea accelerată a decalajelor faţă de cele mai dezvoltate ţări din UE; cea mai lungă perioadă de creştere economică sustenabilă din istoria economică a României”, a completat Florin Cîţu.

Leave a Comment