Share
Rusia a testat cu succes o nouă rachetă militară hipersonică

Rusia a testat cu succes o nouă rachetă militară hipersonică

Ministerul rus al Apărării a anunțat că a testat o rachetă hipersonică de croazieră Zircon care a reuşit să atingă o ţintă terestră la peste 350 kilometri distanţă.

Lansată de pe ava Amiral Gorşkov din Marea Albă, racheta 3M22 Zircon – sau 3M22 Tsirkon – a atins cu succes, conform oficialilor ruși citați de Interfax, o țintă aflată la peste 350 kilometri în apropierea coastelor mării Barenţ.

Un test similar a avut loc pe 6 octombrie anul trecut, în ajunul celei de-a 68-a aniversări a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Într-un discurs din martie 2018, liderul de la Kremlin a afirmat că rachetele hipersonice fac parte din noua generaţie de arme ruse capabile să lovească aproape orice ţintă pe glob şi nedetectabile de scutul antirachetă american.

Citește și:
– Au fost dezvăluite detaliile unei noi arme secrete dezvoltată de guvernul american

Racheta hipersonică se deplasează cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului, urmează o traiectorie mult mai joasă şi mai plană decât rachetele balistice clasice.

În 2019, Moscova şi-a desfăşurat primele rachete hipersonice cu capacitate nucleară.

Potrivit unui raport al Serviciului de cercetare al Congresului SUA, şi SUA dezvoltă arme hipersonice de la începutul anilor 2000.

Citește și:

Leave a Comment