Share
Preşedintele UEFA nu mai dorește Campionate Europene disputate în mai multe ţări

Preşedintele UEFA nu mai dorește Campionate Europene disputate în mai multe ţări

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a declarat că nu va mai susţine ideea unui Campionat European disputat în mai multe ţări, aşa cum este EURO 2020.

În opinia lui Ceferin, pe lângă organizarea dificilă, este nedrept ca unele echipe şi suporterii lor să străbată mii de kilometri între meciuri așa cum s-a întâmplat la UEFA EURO 2020.

Turneul final din vara acestui an se desfăşoară în 11 oraşe din 11 ţări, printre care Bucureştiul. Duminică va avea loc finala Anglia – Italia, pe stadionul londonez Wembley, care a găzduit şi semifinalele.

„Dacă îmi cereţi părerea, eu nu voi mai susţine acest format. Cred că este prea dificil. Într-un fel, nu este corect că unele echipe trebuie să călătorească mai mult de 10.000 de kilometri, iar altele doar 1.000 de kilometri. Nu este corect pentru fani, care trebuie să fie într-o zi la Roma şi zilele următoare la Baku, care este la patru ore şi jumătate de zbor. (…) Este un format care a fost decis înainte de venirea mea (la conducerea UEFA – n. r.) şi eu îl respect. Este o idee interesantă, însă este greu de pus în practică şi nu cred că o vom face din nou”, a declarat Aleksander Ceferin pentru BBC.

Cu toate acestea oficialul consideră că EURO 2020, primul turneu final continental după alegerea sa în fruntea UEFA, este „cel mai interesant” Campionat European.

„A fost un Campionat European special, asta e sigur. Îmi voi aminti de el pentru începutul normalităţii şi revenirea fanilor. Nu am văzut niciodată un Campionat European atât de dramatic ca acesta, cu meciuri mari şi rezultate surprinzătoare. Protocoalele noastre sanitare sunt extrem de riguroase, şi toată lumea este testată, chiar şi cei care au fost vaccinaţi. Eu am fost testat de 76 de ori”, a menționat Ceferin.

Următoarea ediţie a Campionatului European va avea loc în 2024 în Germania, meciurile fiind găzduite de zece oraşe.

Citește și:

Leave a Comment