Share

Claudiu Năsui: Vom fi pe harta producătorilor de baterii. Salrom va exploata grafit

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susține că resursele de grafit ale României, materie primă pentru baterii, vor fi exploatate prin Salrom.

Conform ministrului, exploatarea grafitului a relansa o industrie întreagă în România, acesta fiind o materie primă esenţială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume.

„România va fi pe harta lumii în ceea ce priveşte producţia de baterii. Resursele de grafit ale ţării vor fi exploatate prin Salrom. Unele companii de stat au mult potenţial. În ciuda influenţei negative politice, încă au şansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deţine monopolul pe exploatarea sării din România şi e una dintre puţinele companii profitabile din ministerul economiei, tocmai graţie acestui monopol. Am vizitat săptămâna trecută salina Ocna Dej, de departe cea mai productivă mină din cele șapte ale Salrom”, a explicat ministrul într-o postare pe o reţeaua de socializare.

Claudiu Năsui a precizat că a numit un nou consiliu de administraţie la Salrom, în urmă cu câteva luni, compus numai din oameni care şi-au demonstrat competenţele în mediul privat.

Citește și:
– Electrificare cu accelerația la podea: Producătorii de mașini se luptă să își asigure necesarul de baterii
– Marea Britanie, în negocieri cu șase companii pentru dezvoltarea unor uzine de baterii

„Este extrem de activ şi a reuşit în scurt timp să descâlcească nodul administrativ care a constrâns această veritabilă mină de aur a României să rămână blocată. Tot ei pregătesc lansarea proiectului pentru exploatarea grafitului. Un proiect care va relansa o industrie întreagă în România. Noul consiliu de administraţie are tot sprijinul meu în planul său de a moderniza Salrom şi de a închide toate robinetele prin care se scurg inexplicabil bani care ar trebui să fie ai românilor”, a adăugat Claudiu Năsui.

Din nefericire, ministrul român al Economiei, Cludiu Năsui, a omis să menționeze dacă Salrom va exploata grafit pentru a îl exporta sau această materie primă va fi utilizată de eventuale fabrici de baterii din țară.

Leave a Comment