Share
Până în 2030 un sfert dintre modelele Mazda vor fi complet electrice

Până în 2030 un sfert dintre modelele Mazda vor fi complet electrice

Mazda Motor Corporation a anunțat astăzi că își va accelera planurile globale de electrificare. Până în 2030, compania estimează că un sfert dintre produsele sale vor fi complet electrice și toate celelalte modele vor fi electrificate într-o anumită formă.

Între 2022 și 2025, Mazda va introduce o gamă de produse noi folosind Arhitectura scalabilă SKYACTIV Multi-Solution. Aceasta va include cinci modele hibrid , cinci modele plug-in hibrid și trei modele EV. Mai multe detalii despre aceste noi produse și piețele lor de lansare vor fi anunțate în viitor.

Mazda dezvoltă, de asemenea, o platformă dedicată pentru vehicule electrice – SKYACTIV EV Scalable Architecture – care va fi utilizată pentru vehicule electrice cu diferite dimensiuni și tipuri de caroserie pe produsele care vor fi lansate între 2025 și 2030.

Conform companiei, Mazda își menține angajamentul de a reduce emisiile de CO2 de la fiecare mașină și consideră că toate opțiunile disponibile trebuie utilizate pentru a atinge neutralitatea climatică. Prin intermediul arhitecturii scalabile cu mai multe soluții SKYACTIV, electrificarea continuă va merge mână în mână cu dezvoltarea tehnologiei avansate a motorului cu ardere internă.

Mazda investește în diferite proiecte și parteneriate pentru a promova dezvoltarea și utilizarea combustibililor regenerabili în mașini. În Japonia, compania este implicată în proiecte și studii comune de cercetare ca parte a unei colaborări în curs de desfășurare între industrie, mediul academic și guvern pentru a promova adoptarea pe scară largă a biocombustibililor din creșterea microalgelor. În Europa, compania s-a alăturat Alianței eFuel în februarie 2021 ca prim OEM.

Mazda mizează și pe sisteme avansate de siguranță

Mașinile Mazda sunt făcute pentru șoferi. Pentru a-și continua sprijinul pentru obiectivul industriei de a avea o lume fără accidente de circulație, compania a anunțat că își va extinde tehnologiile avansate de siguranță prin introducerea sistemului său de conducere autonomă centrată pe om „Conceptul Co-Pilot”. Acest lucru va apărea mai întâi sub forma Co-Pilot 1.0.

Cu conceptul Mazda Co-Pilot, în timp, compania niponă va introduce un sistem care monitorizează în permanență starea șoferului. Dacă se detectează o schimbare bruscă a stării fizice a acestuia, sistemul trece la conducerea autonomă aducând mașina într-un loc sigur și efectuând un apel de urgență.

Împreună cu cinci companii japoneze OEM , Mazda va dezvolta specificații tehnice standard pentru dispozitivele de comunicații din generația următoare pentru a promova un sistem de comunicații uniformizat care să ofere servicii conectate mai sigure, fără stres.

Citește și:

Leave a Comment