Share

Farul Constanța, o nouă echipă în Liga 1 avându-i printre acționari pe Gheorghe Hagi și Ciprian Marica

Echipa lui Gheorghe Hagi, FC Viitorul, și Farul Constanța au fuzionat astăzi, noua entitate care va participa în prima ligă preluând numele celei de a doua. Noul club îl va avea antrenor pe Ghorghe Hagi și ca președinte pe Gheorghe Popescu.

Echipa de fotbal din Liga 1 FC Viitorul şi divizionara secundă Farul Constanța au fuzionat, noua entitate care va juca în primul eşalon urmând să se numească Farul Constanţa şi să fie condusă de antrenorul Gheorghe Hagi. În noua organigramă, postul de preşedintele al clubului Farul Constanţa este ocupat de Gheorghe Popescu, iar cel de vicepreşedinte de Tiberiu Curt. Clubul Farul are trei acţionari: Gheorghe Hagi, Ciprian Marica şi Zoltan Iasko.

Gheorghe Hagi, instalat în funcţia de antrenor al echipei, a declarat a „crescut la Farul, aceasta este echipa care m-a format şi acest brand trebuie să-l ducem înainte. Următorul meu gând este de a fi responsabil. Până acum era mai simplu, dar de acum înainte reprezentăm un oraş, un judeţ, Dobrogea toată… şi fiecare om, fiecare suporter de aici trebuie să se simtă mândru de această echipă”.

De asemenea, el a menționat că „performanţele administrative şi tehnice trebuie să le ridicăm la un nivel foarte mare. Fiecare trebuie să îşi facă meseria pe departamentul pe care-l conduce. Trebuie să producem un buget foarte bun. Acesta trebuie să fie de un nivel bun care să reprezinte Constanţa şi Dobrogea. De mâine vom lucra la un buget care să fie unul consistent şi care să ne dea posibilitatea să aducem nişte jucători foarte buni şi să facem o echipă care să performeze. Autorităţile pot să ne ajute, pot crea facilităţi, pot construi un stadion. Pentru că oraşul Constanţa are nevoie de un stadion nou”.

Ciprian Marica, acţionar al noii entităţi sportive, a afirmat că locul grupării Farul din Liga a II-a va fi vândut.

După anunțul fuziunii, noua echipă, Farul Constanța, a plecat în cantonament la Brașov. Acolo vor disputa șapte partide de pregătire cu echipe precum Rapid București, CS Mioveni, Chindia Târgoviște sau Petrolul Ploiești.

Leave a Comment