Share
CFR Călători anunță lansarea unei aplicații pentru achiziționarea biletelor, dar și o posibilă scumpire a acestora

CFR Călători anunță lansarea unei aplicații pentru achiziționarea biletelor, dar și o posibilă scumpire a acestora

Ovidiu Vizante, directorul general CFR Călători, a anunțat că, pe 24 iunie, compania va lansa o aplicaţie mobilă pentru achiziţionarea biletelor de tren.

„Zic eu că suntem cu un picior în era modernă. Niciodată nu vom fi acolo unde doriţi dumneavoastră sau unde ne dorim noi. Ideea este în felul următor: odată cu începerea sezonului, adică pe 24 iunie, se va lansa aplicaţia mobilă pentru achiziţia biletelor. Exista varianta de cumpărare a biletelor online, dar nu exista această variantă de achiziţie pe dispozitive mobile”, a explicat Ovidiu Vizante, șeful CFR Călători.

Totodată,, șeful CFR Călători a menționat că tarifele biletelor de tren ar putea crește la cererea operatorilor de transport.

„Nu e atributul CFR Călători să stabilească politica de tarife, dar trebuie să ţinem cont că aceste tarife datează din 2013. Dacă ne uităm un pic doar la rata inflaţiei din 2013, probabil că se va umbla la aceste tarife, dar, repet, nu este atributul CFR Călători. Dacă ministerul va decide că tarifele se vor majora, vom accepta majorarea. Ce pot să vă spun este că toţi operatorii feroviari de călători, indiferent de capital de stat sau privat, au solicitat acest lucru. S-au purtat discuţii, a existat o şedinţă a tuturor operatorilor de călători, minuta şedinţei a fost transmisă ministerului, dar, repet, nu este atributul nostru. Am arătat oportunitatea. Noi am arătat doar că rata inflaţiei în ultimii trei ani a fost de peste 16%, urmând ca ministerul să decidă”, a declarat Vizante.

Directorul CFR Călători a participat astăzi la lansarea Trenurilor Soarelui, program estival prin care turiştii vor avea la dispoziţie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării.

Programul pregătit de CFR Călători constă fie în prelungirea spre Mangalia – din 11/12 iunie – a circulaţiei unor trenuri care aveau ca destinaţie finală Bucureşti Nord, fie prin introducerea – din 25/26 iunie – de noi trenuri ce au ca destinaţie exclusivă litoralul Mării Negre şi Delta Dunării.

STB schimbă deja aplicația

Dacă CFR Călători abia a ajuns la prima aplicație mobilă pentru cumpărarea de bilete, Societatea de Transport București (STB) se află deja la a doua.

Utilizatorii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au la dispoziție o nouă aplicaţie de plată online. 24Pay înlocuiește proiectului pilot reprezentat de aplicaţia mobilă BPay..

Conform STB, 24Pay este noua aplicaţie mobilă care permite plata călătoriei cu telefonul mobil prin înrolarea cardului bancar. Securitatea tranzacţiei este asigurată prin tehnologia Mastercard/Visa.

„Ne dorim implementarea unor soluţii alternative de plată a călătoriei, astfel încât utilizatorii noştri să beneficieze de modalităţi sigure şi rapide de achiziţie a titlurilor de călătorie în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la centrele de vânzare. Evoluţia tehnologiei ne deschide mai mult către inovaţie şi ne oferă posibilitatea de a ne alinia noilor tendinţe privind plăţile digitale”, a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB SA.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit direct din Google Play, App Store, App Gallery sau prin scanarea codului QR afişat în mijloacele de transport public.

Citește și:

Leave a Comment