Share
Cireșele, marfă scumpă și în Germania. 900 kg furate la Freiburg

Cireșele, marfă scumpă și în Germania. 900 kg furate la Freiburg

Nebunia care cuprinde România odată cu sezonul cireșelor pare să se repete și în Germania. Și nici acolo prețul nu este deloc mic.

Agenția germană dpa scrie că o grupare de hoți a furat circa 900 de kilograme de cireşe dintr-o livadă din oraşul german Freiburg. Conform estimărilor poliției, pagubele se ridică în acest caz la circa 5.000 de euro.

Un calcul simplu arată că prețul mediu al unui kilogram de cireșe este, în Germania, de 5,5 euro. Adică aproximativ 27 de lei.

Anchetatorii germani consideră că furtul a fost realizat de mai mulţi hoţi cu cunoştinţe agricole, care au operat în zilele de vineri şi sâmbătă ale săptămânii trecute.

Poliția speră să îi descopere rapid pe făptași tocmai pentru că cireșele nu pot fi depozitate o perioadă lungă de timp, iar hoții vor trebui să caute un cumpărător. Asta dacă nu au în plan să transforme captura în băuturi alcoolice (schnapps).

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției germane este îngrijorător faptul că în zona menționată au avut loc mai multe furturi de produse agricole – de la cartofi și mere până la fân sau chiar vin – în cursul anului trecut.

Leave a Comment