Share
A cincea generație Kia Sportage mizează pe futurism

A cincea generație Kia Sportage mizează pe futurism

Coreenii de la Kia au prezentat primele imagini oficiale cu a cincea generație a SUV-ului Sportage, un vehicul pe care îl anunță drept futurist în exterior și conceput pentru conectivitate în interior.

Primele informații oficiale despre noul Kia Sportage arată că producătorul coreean construiește o întreagă gamă de vehicule în jurul recentului model electric EV6. Asta pentru că a cincea generație a SUV-ului compact împrumută caracteristici de stil de la fratele său electric precum blocurile optice „bumerang”.

„Cu noul Sportage nu am vrut pur și simplu să facem un pas înainte, ci să trecem la un nivel diferit în clasa SUV”, consideră Karim Habib, directorul de design Kia.

Pe lângă o parte frontală distinctivă, care este pusă în evidență de grila masivă care se întinde până în zona luminilor de zi, Kia Sportage va putea fi comandat pentru prima dată cu un plafon contrastant cu restul caroseriei.

Conform producătorului, întregul interior al modelului a fost reproiectat pentru a se potrivi celor mai noi tehnologii de conectivitate. Tabloul de bord are un ecran amplu, curbat. De asemenea, consola centrală este poziționată astfel încât atât șoferul cât și pasagerul din dreapta să poată accesa comenzile de confort și conectivitate.

Cu un debut pe piața coreeană anunțat pentru luna iulie și unul european pentru septembrie, Kia Sportage va avea pentru prima dată și caracteristici diferite pe cele două piețe. Deși nu au dat detalii despre versiunea care va ajunge pe piețele din Europa, oficialii companiei vorbesc despre o adevărată revoluție în istoria de 28 de ani a SUV-ului.

Conform JATO Dynamics modelul Sportage este cel mai bine vândut vehicul Kia din Europa, vânzările din primele patru luni ale acestui an crescând cu 21% până la 29.295 de unități.

Citește și:

Leave a Comment