Share
Daimler încearcă vânzarea unor showroom-uri Mercedes-Benz. O afacere de 1 mld. euro.

Daimler încearcă vânzarea unor showroom-uri Mercedes-Benz. O afacere de 1 mld. euro.

Publicația germană Handelsblatt susține că grupul german Daimler încearcă să vândă mai multe showroom-uri Mercedes-Benz din Europa, această afacere putând genera 1 miliard de euro.

În încercarea de a crește rezervele de numerar și de a reduce costurile fixe, parte a planului de redresare propus de CEO-ul Daimler, Ola Kallenius, grupul din Stuttgart încearcă să vândă circa 25 de showrrom-uri și centre de servicii din Belgia, Marea Britanie și Spania.

Deși nu a fost confirmată oficial de grupul german, această mutare a fost admisă de un purtător de cuvânt care a menționat că grupul explorează posibila vânzare a punctelor de vânzare cu amănuntul pe piețele menționate, dar orice acord ar trebui să includă securitatea locului de muncă pentru angajații afectați.

„În discuțiile cu potențiali cumpărătorii interesați se acordă o mare prioritate succesului lor economic pe termen lung și continuării operațiunilor Mercedes-Benz”, a mai menționat purtătorul de cuvânt adăugând și că showroom-urile de pe alte piețe europene nu sunt momentan de vânzare.

Citește și:

Leave a Comment