Share
Noul Fiat E-Ducato, dezvoltat împreună cu DHL, a ajuns pe piață

Noul Fiat E-Ducato, dezvoltat împreună cu DHL, a ajuns pe piață

Italienii de la Fiat au lansat pe piață o versiune complet electrică a vehiculului comercial ușor Ducato. Numit E-Ducato, modelul poate fi comandat cu două variante ale pachetului de nbaterii, una de 47 kWh și cealaltă de 79 kWh.

Noul Fiat E-Ducato păstrează caracteristicile de transport ale variantei cu motor convențional, iar catalogul său de comenzi a fost deschis deja din luna martie. Modelul electric poate fi comandat fie cu o baterie de 47 kWh care asigură o autonmie de 170 km în regim WLTP, fie cu una de 79 kWh cu care se poate deplasa 280 km. Garanția oferită de producător pentru pachetul mai mic de baterii este de opt ani sau 160.000 km și de zece ani sau 220.000 km pentru varianta de 79 kW.

Grație unui motor electric de 90 kW (cca 122 CP), vehiculul poate atinge 50 km/h în doar 5 secunde. Chiar mai interesant, oficialii Fiat spun că, în cazul încărcării la o priză DC de 50 kW, vehiculul va avea suficientă energie pentru a se deplasa 100 km după doar 30 de minute.

Lansarea unui Fiat Ducato electric este justificată, conform lui Eric Laforge, șeful diviziei europene de vehicule comerciale a grupului Stellantis, de „saltul uriaș” așteptat în segmentul său de piață în 2021. Conform oficialului, doar 3.000 de camionete medii complet electrice au fost vândute în 2020, însă în cinci ani circa 25% dintre vehiculele comerciale ușoare vândute în Europa ar putea fi electrice, iar în zece ani procentul ar putea urca la 80%.

Performanțele noului Fiat E-Ducato sunt rezultatul unor teste îndelungate. Printr-un parteneriat cu DHL, italienii au cules timp de cinci ani date despre transportul de mărfuri. Aproape 4.000 de vehicule ale companiei de curierat au furnizat datele strânse pe 50 de milioane de kilometri pentru ca inginerii Fiat să poată devolta soluțiile corecte pentru clienții care utilizează mașini de transport de dimensiuni mici și medii.

Citește și:

Leave a Comment