Share
Anunț-surpriză: LG iese de pe piața de telefoane mobile

Anunț-surpriză: LG iese de pe piața de telefoane mobile

Compania coreeană LG Electronics va renunța la divizia sa de telefoane mobile după ce nu a reuușit să găsească un cumpărător.

LG Electronics devine primul mare jucător de pe piața de telefoane mobile care iese de pe piață. Cu pierderi tot mai mari, compania din Coreea de Sud nu a reușit să găsească un cumpărător.

Divizia de telefoane mobile a LG a înregistrat pierderi în ultimii șase ani care au totalizat aproximativ 4,5 miliarde de dolari. Abandonarea acestui sector extrem de competitiv va permite LG să se concentreze pe alte domenii de creștere precum componentele pentru vehicule electrice, dispozitive conectate și case inteligente.

În vremuri sale bune, LG a fost una dintre companiile care lansau pe piața telefoanelor mobile inovații interesante și utile fapt ce a urcat compania până pe poziția a treia în clasamentul producătorilor după Samsung și Apple. Asta se întâmpla însă în 2013. De atunci modelele emblematice LG au avit tot mai multe probleme de de software și hardware care, combinate cu actualizări întârziate, au făcut ca marca să piardă constant teren în fața concurenților. Analiștii au criticat compania și pentru lipsa de viziune în domeniul marketingului.

Potrivit companiei de cercetări de piață Couterpoint, acum LG mai deține doar circa 2% din piața telefoanelor mobile. În acest context este de așteptat ca divizia sa care acoperă această zonă a pieței, cea mai mică dintre cele cinci arii de business ale grupului coreean, să fie lichidată până la 31 iulie 2021.

Într-o conferință telefonică susținută în fața analiștilor compania a declarat că intenționează să își păstreze brevetele tehnologice 4G și 5G, precum și personalul principal de cercetare și dezvoltare și că va continua să dezvolte tehnologii de comunicare pentru 6G.

LG va oferi asistență de service și actualizări de software pentru cei care dețin produsele sale pentru o perioadă de timp care va varia în funcție de regiune.

În ultima perioadă, oficialii LG au negociat vânzarea diviziei de telefoane mobile cu vietnamezii de la Vingroup, însă acestea s-au încheiat fără un acord.

Citește și:

Leave a Comment