Share
Primarul Sectorului 2: Am fost uimit de declarațiile lui Nicușor privind pasajul Doamna Ghica

Primarul Sectorului 2: Am fost uimit de declarațiile lui Nicușor privind pasajul Doamna Ghica

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 a reacționat la declarațiile lui Nicușor Dan, edilul Bucureștiului, cu privire la pasarea cheltuielilor pentru finalizarea pasajului Doamna Ghica.

Odată cu prezentarea bugetului Primăriei Municipiului București (PMB), Nicușor Dan a anunțat că nu sunt prevăzuți bani pentru finalizarea pasajului de la Doamna Ghica. Asta, conform primarului general, pentru că primăria Sectorului 2 ar putea prelua investiția.

„Am avut o discuţie cu primarul Sectorului 2, care şi-a arătat, de principiu, disponibilitatea de a prelua pasajul de la Doamna Ghica. De aceea în proiectul de buget, aşa cum este el acum, nu figurează bani din partea PMB pentru Doamna Ghica, mai puţin datoriile pe care deja le avem şi pe care vrem să le plătim”, a declarat ieri Nicușor Dan.

La doar câteva ore după această declarație, primarul Sectorului 2 a reacționat pe pagina sa de Facebook explicând că „e adevărat. M-am arătat interesat să ajut în rezolvarea unei probleme arzătoare din Sectorul 2 – pasajul Doamna Ghica. Având în vedere că Primăria Generală nu are fondurile necesare să finalizeze lucrările, mi s-a părut de bun-simț să încerc să găsesc o soluție de deblocare. Nu putem rămâne la nesfârșit cu un șantier deschis în mijlocul orașului, care a transformat viața locuitorilor din zonă într-un adevărat coșmar. Totuși, asta nu înseamnă că nu analizăm serios lucrurile înainte. Am fost uimit de declarațiile lui Nicușor, care au ars niște etape extrem de importante”.

Prin urmare, nici vorbă ca lucrările la pasajul Doamna Ghica să fie debolcate rapid și, cu atât mai puțin, ca investiția să fie preluată de Sectorul 2 fără o analiză complexă care ar putea dura luni bune. În plus, „înainte să le cer locuitorilor din Sectorul 2 să ne angrenăm în acest proiect amplu și costisitor, trebuie, înainte și înainte de toate, să avem o analiză completă a documentației și a situației din teren. Autorizația de construire, proiectul tehnic cu toate modificările ulterioare, contractul de lucrări împreună cu graficul de execuție, procesul verbal de recepție – toate trebuie să fie clare și incontestabile înainte să ne asumăm această investiție. Nu vreau să acoperim vreo ilegalitate făcută sau lăsată moștenire de Firea”, a menționat Radu Mihaiu.

Preluarea unui șantier aflat în desfășurare ar fi o premieră pentru administrația din București. Nu s-a mai făcut niciodată. Drept urmare, „întregul proces trebuie să fie complet legal și transparent. Altfel nu se poate”, a continuat primarul Sectorului 2 care a adăugat și că ar fi „preferat ca declarațiile să vină după ce ajungeam împreună la o concluzie”.

Pasajul Doamna Ghica nu rezolvă problemele de trafic

Costul estimat al proiectului Doamna Chica este de 28 de milioane de euro, pasajul urmând să supratraverseze Șoseaua Colentina legând astfel cartierele Lacul Tei de Baicului. Din nefericire, chiar și după eventuala finalizare a proiectului, traficul are toate șansele să rămână infernal atât în zona respectivă cât și în cartierul Pantelimon. Asta pentru că această lucrare de infrastructură mult-lăudată de administrația Firea nu face decât să „paseze” problema către alte intersecții deja extrem de aglomerate.

În speță, mașinile care vor trece viitorul pasaj către Pipera vor avea de înfruntat blocajul deja existent de la intersecția Lacul Tei – Doamna Ghica. Cei care se vor deplasa în sens invers se vor bloca, fără doar și poate, în intersecția extrem de aglomerată Bulevardul Chișinău – Șoseaua Pantelimon din zona Delfinului. În lipsa unui proiect mai amplu, care să identifice și elimine zonele în care se produc blocaje pe acel inel de est al Capitalei, pasajul Doamna Ghica nu va face decât să mute ambuteiajele cu câteva sute de metri.

Citește și:

Leave a Comment