Share
Bosch, premiat la CES 2021 pentru computerul Nyon destinat bicicletelor electrice

Bosch, premiat la CES 2021 pentru computerul Nyon destinat bicicletelor electrice

Grupul Bosch a obținut „Premiul pentru Inovație CES 2021” la categoria „Inteligența vehiculului și transport” pentru computerul de bord multi-funcțional Nyon aferent soluției Connected Biking.

Asociația Consumatorilor de Tehnologie (CTA) acordă în fiecare an Premiul pentru Inovație CES destinat inovațiilor în materie de tehnologie și design pentru produse de consum. În acest an, „Premiul pentru Inovație CES 2021” la categoria „Inteligența vehiculului și transport” a fost acordat computerului de bord Nyo din dotarea Bosch eBike.

„Soluțiile digitale, precum computerul de bord Nyon, sporesc plăcerea deplasării cu un eBike și redefinesc mobilitatea, deoarece duc oamenii la destinație într-un mod flexibil, fără stres și în siguranță. Premiul pentru Inovație CES 2021 recunoaște eforturile noastre de a dezvolta pe viitor această viziune a mobilității cu soluțiile noastre conectate pentru biciclete”, a declarat Claus Fleischer, CEO-ul Bosch eBike Systems.

Computerul de bord multi-funcțional Nyon asigură navigația la bord, o funcție de monitorizare a exercițiilor fizice, o funcție de blocare digitală, informații privind autonomia pe bază de topografie și conectarea eBiker-ului la lumea digitală prin Bluetooth și Wi-Fi. Astfel, utilizatorul Nyon se conectează la aplicația eBike Connect cu ajutorul smartphone-ului și transferă date despre rute și activități.

Utilizatorul poate folosi computerul de bord simplu și intuitiv prin intermediul afișajului tactil sau prin intermediul unității de comandă, în timpul deplasării. Nyon este disponibil pe piață începând din luna octombrie a anuluii 2020.

Computerul de bord Nyon a fost prezentat și în cadrul „All-Digital CES 2021”, care a avut loc între 11 și 14 ianuarie 2021 în mediul online.

Bosch eBike, mijloc de transport pentru oameni moderni

O nouă generație de biciclete ia cu asalt țările și orașele şi face deja parte din viața de zi cu zi. Bicicletele eBike sunt un mijloc de transport modern pentru oameni grăbiți și persoane care preferă stilul lejer, oameni care iubesc o formă fizică bună, dar şi confortul, navetiști, cicliștii care pedalează din plăcere şi, desigur, tineri şi vârstnici.

Avântul bicicletelor eBike cu tehnologie de top, fabricate deja de peste 70 de mărci importante din Europa, este posibil datorită componentelor pe care Bosch le dezvoltă până la perfecțiune. Portofoliul Bosch variază de la unități propulsoare de înaltă eficiență (motor și cutie de viteze) și acumulatori de înaltă calitate la un computer ciclic și de bord inteligent care poate fi utilizat intuitiv. Perfecta coordonare a componentelor este cheia de boltă a performanței specifice Bosch atât în materie de confort cât și de eficiență.

Similare altor produse Bosch, sistemele eBike beneficiază de cunoștințele tehnice de specialitate în materie de tehnologie și producție ale Grupului Bosch. De la concepere și inginerie până la producție, marketing și servicii post-vânzare, sistemele Bosch eBike au stabilit constant noi standarde pentru industria eBike. Experiența Grupului Bosch în domeniile motoarelor electrice, tehnologiei senzorilor, afișajelor și acumulatorilor litiu-ion garantează că sistemele Bosch eBike utilizează tehnică pentru o viață și că utilizatorii eBike se bucură de acestea.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj,

Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Citește și:

Leave a Comment