Share
Patru companii se luptă pentru reabilitarea podului de la Fetești, uitat 38 de ani

Patru companii se luptă pentru reabilitarea podului de la Fetești, uitat 38 de ani

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunțat astăzi că au primit patru oferte pentru reabilitarea podului peste braţul Borcea. Tot astăzi a fost atribuit contractul pentru construcția drumului de legătură A1 – DN 69.

Potrivit CNAIR, pe 6 ianuarie au fost deschise ofertele pentru procedura de achiziţie publică având ca obiect „Realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”. Ofertele au fost depuse de Asocierea Construcţii Erbaşu SA – Vahostav – SK AS, Asocierea Autoprima Serv SRL – Luconsa BM, Asocierea SC Maristar COM SRL – Hydrostoy AD şi de Spic Internazionale.

„Podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 metri, este o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la vest la est. Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care acest pod nu a suferit niciun fel de lucrări de reparaţii semnificative pe partea rutieră”, menţionează oficialii CNAIR.

Reabilitarea podului va fi finanţată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, iar valoarea estimată a procedurii de achiziţie publică este de 96,79 milioane de lei. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, iar perioada de garanţie de minim 36 de luni.

CNAIR notează și că „în cursul anului 2020 a demarat şi procedura de achiziţie publică ce are ca obiect «Realizarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600», cu o valoare estimată de 81.027.397,83 lei. Pentru această procedură, comisia de evaluare analizează ofertele depuse”.

Italienii vor construi drumul de legătură A1 – DN 69

Italienii de la Todini Costruzioni Generali S.p.A au fost desemnaţi câştigători ai procedurii de atribuire a contractului având ca obiect proiectarea şi execuţia drumului de legătură Autostrada A1 Arad – Timişoara – DN 69.

Potrivit CNAIR, contractul are valoarea de 189.571.920,62 lei, fără TVA, iar durata de execuţie este de 24 luni. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităţilor legale privind elaborarea şi avizarea contractului. Drumul de 10 km, proiectat pentru o viteză de 100 km/h, are o perioadă de garanţie de 84 de luni.

Leave a Comment