Share
Euronews lansează un canal propriu de știri în România. TV Sigma devine Euronews România

Euronews lansează un canal propriu de știri în România. TV Sigma devine Euronews România

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a anunțat că a semnat un parteneriat cu Euronews pentru a lansa un canal de ştiri independent destinat publicului vorbitor de limba română.

Conform UPB, Euronews România va fi o filială a Euronews și va livra ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale prin servicii de televiziune şi platforme digitale

Acesta este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană şi va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente, UPB Sigma TV. În afara Uniunii Europene, există deja canalele TV Euronews în Albania și Georgia, iar în Serbia va fi lansat unul în acest an.

Ediţia în limba engleză a canalului internațional de știri este deja disponibilă pentru milioane de români, însă noul proiect îşi propune să aducă publicului local un mix relevant de ştiri europene difuzate în limba română.

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews, precum independenţa, imparţialitatea şi linia editorială „All Views” (Toate Perspectivele) a canalului. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local.

Redactorul-şef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews şi va fi angajat al staţiei-mamă.

Televiziunea cu sediul la Lion va înfiinţa şi prezida un comitet editorial. Acesta va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială şi echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media (precum independenţa editorială, libertatea de exprimare, imparţialitatea, etc.).

UPB se va baza pe competenţa, experienţa, precum şi pe abordarea multiculturală şi pluralistă a cunoscutului canal TV pentru a lansa această nouă televiziune. Euronews va distribui conţinut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media româneşti alături de conţinutul original produs de canalul local. Platforma din România va utiliza preponderent conţinutul editorial al Euronews care se referă la Europa și va livra către canalul TV internațional conţinut realizat local.

Într-o declarație pe această temă, CEO-ul Euronews, Michael Peters, s-a declarat „foarte mândru” de acord și a anunțat „proiectul ambițios” la care se așteaptă. „România are o piață media foarte competitivă, cu multe canale de știri deja existente. Dar credem că postul nostru din România va avea o ofertă unică, inexistentă astăzi în peisajul media național. Imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru european, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor”.

„Credem că oferind jurnalism de calitate și informații imparțiale unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România nu este doar o realizare media, ci și o inițiativă educațională. Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscute pentru jurnalism de calitate. Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și le urăm bun venit în comunitatea UPB!”, a declarat, de asemenea, Mihnea Costoiu, rectorul UPB.

Leave a Comment