Share
Acoperișul de pe Arena Națională a fost reparat. Lucrările au costat 217.500 lei

Acoperișul de pe Arena Națională a fost reparat. Lucrările au costat 217.500 lei

Arena Națională poate fi din nou utilizată. Defecțiunile descoperite la acoperișul retractabil au fost remediate, lucrările necesitând suma de 217.500 lei + TVA.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat astăzi pe Facebook că reparaţiile de urgenţă la acoperişul retractabil de pe Arena Națională au fost finalizate și că Primăria va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei suma de 217.500 lei + TVA, reprezentând contravaloarea lucrărilor.

„Vestea bună e că reparaţiile de urgenţă la acoperişul retractabil al Arenei Naţionale au fost finalizate. Problema apărută la începutul acestei luni a fost deci rezolvată. Veştile mai puţin bune ţin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, raport pe care l-am primit de curând”, a scris Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, raportul relevă că „nu a existat şi nu există încă un contract de mentenanţă corectivă” pentru acoperişul retractabil al de pe Arena Națională şi că au fost contractate doar servicii de mentenanţă preventivă.

„Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA (cea care avea responsabilităţi în gestiunea acoperişului) cunoştea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiş, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperişului. Acoperişul a fost operat cu încălcarea restricţiilor, inclusiv în condiţii de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparaţii în regim de urgenţă. Concluziile mele: cei vinovaţi vor plăti şi Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanţă corectivă”, a precizat Nicuşor Dan.

El i-a reproşat fostului edil general Gabriela Firea că ar fi minţit în ce priveşte perioada de garanţie pentru stadion.

„Fostul primar Firea a minţit din nou, afirmând că suntem în perioada de garanţie pentru stadion. Această garanţie, care includea mecanismul acoperişului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp. Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparaţiei acoperişului”, a menţionat Dan.

Noi stadioane în România

Pe lângă stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf deja finalizate, s-au făcut pași importanți și îmn privința arenei Giulești. Astfel, la acest stadion structura metalică de rezistență a acoperișului este aproape finalizată, lucrările fiind în grafic pentru a fi finalizate, conform contractului, în primul trimestru al anului 2021.

De asemenea, tot astăzi, Cristian Gentea, primarul municipiului Piteşti, a anunţat că în oraș va fi construit un nou stadion ale cărui lucrări vor costa aproximativ 50 de milioane de euro.

„Dimineaţă am vorbit cu proiectantul, iar proiectul va fi gata până în 31 ianuarie. Iar cei de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) mi-au promis că în trei săptămâni îl evaluează. Valoarea totală a proiectului va fi sub 50 de milioane de euro. Hotelul care era proiectat iniţial l-am scos, urmând să îl realizăm în etapa a doua. În felul acesta lucrurile vor decurge mult mai rapid. O cotă parte din costuri va veni din partea Primăriei”, a spus Gentea.

Acesta a menţionat că proiectul iniţial, cel care prevedea menţinerea pistei de atletism, a gazonului şi a nocturnei, va fi modificat, stadionul urmând să fie „construit de la zero”.

Citește și:

Leave a Comment